Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει για πρώτη φορά σεμινάριο Αρμονίας με τον συνθέτη, Μάνο Παναγιωτάκη διδάκτορα του Πανεπιστημίου του York και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα Διαλέξεων & Σεμιναρίων του Ωδείου (οδός Γερωνυμάκη 11, Ηράκλειο).

Στο σεμινάριο μπορούν λάβουν μέρος σπουδαστές Αρμονίας (Β’ έτους υποχρεωτικού και άνω), Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος ως ακροατής.

Σπουδαστές και ακροατές θα παρακολουθήσουν τέσσερις διαλέξεις και θα συμμετάσχουν ενεργά σε μια συναυλία-workshop κατά την οποία θα επιτευχθεί η υλοποίηση της θεματολογίας του σεμιναρίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα, καθώς επίσης και πλήρεις σημειώσεις της θεματολογίας του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

16:00 – 21:00
• Εισαγωγή. Η Αρμονία πέρα από τη «λύση» σχολικών θεμάτων
• Μικροδομή και Μακροδομή
• Η αρμονία ως τέσσερις ή λιγότερες φωνές
• Στυλιστική Αρμονία Ι: J.S. Bach – W.A.Mozart

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

10:00 – 14:00
• Στυλιστική Αρμονία ΙΙ: L.v.Beethoven
• Η τονική αρμονία κατά την περίοδο του Ρομαντισμού και πέρα απ’ αυτόν.

17:00 – 20:00,
• Συνθέτοντας μικρά μουσικά κομμάτια

Κάθε σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ή περισσότερα μικρά μουσικά έργα. Κατόπιν θα έχει στη διάθεσή του συγκεκριμένο χρόνο κατά τον οποίο θα του δοθεί η ευκαιρία να συζητήσει ιδιαιτέρως για την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους τόσο με τον διδάσκοντα όσο και με τον/τους εκτελεστή-ές.

20:30 Συναυλία – Workshop με μουσική γραμμένη κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και λήξη.

Πληροφορίες – εγγραφές στη γραμματεία του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης, οδός Γερωνυμάκη 11, Ηράκλειο, τηλ. 2810 222221, 2810 325032.

www.sinodio.gr

Μάνος Παναγιωτάκης, συνθέτης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης και στη συνέχεια σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φλάουτο με την Iwona Glinka, Θεωρητικά με τον Δημήτρη Συκιά και Σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου στο Ωδείο “Μουσικοί Ορίζοντες”.

Κατά τη χρονική περίοδο 2007-2011, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη σύνθεση με καθηγητή τον Thomas Simaku στο Πανεπιστήμιου του York της Αγγλίας.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους εκτελεστές και σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις, μεταξύ άλλων στο Γιορκ, το Μάντσεστερ, τη Βοστόνη, το Μόναχο, τη Βενετία, και την Αθήνα, ενώ εργασίες επάνω σε ποικίλα θέματα της σύγχρονης μουσικής έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα έργα του Talus για πίκολο και ταμ-ταμ και Lux Perpetua για φλάουτο βραβεύτηκαν με το πρώτο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα στον 6ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου και το φεστιβάλ InterArtia το 2008. Το 2011 το έργο του Tu Solus III συμπεριλήφθηκε στη λίστα των φιναλίστ του διαγωνισμού Concours de Composition d’Œuvres Pédagogiques στο Παρίσι και τέλος, το έργο του “Ηχοσύμπλοκον” για Συμφωνική Ορχήστρα επελέγη για το World Music Days Festival του ISCM για το Νοέμβριο του 2013 στη Σλοβακία και Αυστρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook