Το σήριαλ με την παραπομπή γιατρών, πανεπιστημιακών και του ΕΣΥ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεχίζεται. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, περισσότερες από 15 περιπτώσεις γιατρών οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί δεν έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα αφού το συμβούλιο δεν συνεδριάζει επί μακρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλές υποθέσεις.

Από τη μια πλευρά υπάρχουν γιατροί οι οποίοι αν και έχουν παραπεμφθεί εργάζονται κανονικά μένοντας στο σύστημα και από την άλλη πλευρά οικογένειες και ασθενείς που τους έχουν καταγγείλει δεν δικαιώνονται, εφόσον φυσικά ευσταθούν οι κατηγορίες.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα σύμφωνα με τον Δ/κτη της 7ης ΥΠΕ υπάρχουν σε εκκρεμότητα 16 περιπτώσεις γιατρών, ενώ \’\’όλες οι διαδικασίες που εκκρεμούν την ΔΥΠΕ, που αφορούν θέματα όπως αυτό του παιδοχειρουργού που εγχείρησε τον 11μηνο Αλέξανδρο Κοσμαδάκη, θα εξεταστούν με πνεύμα διακαιοσύνης σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο. Επισπεύδουμε τις διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αυτοί που έχουν πέσει σε κάποιο παράπτωμα να οδηγηθούν σε αυτά που ορίζουν οι νόμοι και αυτοί που είναι αθώοι να τους αποδοθεί η αθωοτητα τους\” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγοράκης.

Μένει να δούμε αν συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς αυτή η αίσθηση υπάρχει από τον προηγούμενο Δεκέμβρη, όμως δεν έγιναν από τότε οι απαραίτητες ενέργειες.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook