Με σημείο αναφοράς το πρόβλημα των «Εξαρτήσεων στην Εφηβεία» συνεχίζεται ο 2ος Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σε συνεργασία με το Κ.Ε.Θ.Ε.Α., το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών, το δίκτυο πολλαπλής παρέμβασης Ο.ΚΑ.ΝΑ. και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ομιλίες:

• «Εφηβεία και εξάρτηση» με ομιλητή τον κ. Γιώργο Γαβριλάκη, Κοινωνιολόγο, Σύμβουλο Εξαρτήσεων, Υπεύθυνο Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Ν. Χανίων.

• «Αντιμετώπιση και θεραπευτικές παρεμβάσεις εξαρτήσεων στην Εφηβεία» με ομιλήτρια την κ. Νεκταρία Σκουλάκη, Παιδοψυχίατρο, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του δικτύου πολλαπλής παρέμβασης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Χανίων.

• «Πρόληψη της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών» με ομιλήτρια την κ. Αλεξάνδρα Τερεζάκη, Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Χανίων.

• «Νομικό πλαίσιο παραβατικών συμπεριφορών στην Εφηβεία» με ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Κακατσάκη, Δικηγόρο & Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ν. Χανίων.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Προϊσταμένη του Τμήματος του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης Παιδείας & Απασχόλησης της Π. Ε. Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη.