Δημόσια συγγνώμη ζήτησε για πρώτη φορά, για την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε, ο πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους. Η σχέση αυτή τον ανάγκασε τον Νοέμβριο να παραιτηθεί και ο ίδιος αναγνώρισε το κόστος που είχε στην οικογένεια, την καριέρα και την φήμη του.

Στην κίνηση αυτή προέβη στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τους βετεράνους του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. «Η ζωή δεν σταματάει εξαιτίας ενός τέτοιου λάθους. Μπορεί και πρέπει να συνεχίζεται» παρατήρησε ο Πετρέους.

«Γνωρίζω ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταπραΰνω τον πόνο που προκάλεσα στους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και σε άλλους. Μπορώ, ωστόσο, να προσπαθήσω να προχωρήσω με έναν τέτοιο τρόπο, ο οποίος συμβαδίζει με τις αξίες που πρέσβευα προτού παραστρατήσω και, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να επανορθώσω σε εκείνους που πλήγωσα και απογοήτευσα», είπε ο Πετρέους, καταχειροκροτούμενος πριν και μετά την ομιλία του.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο, στο οποίο πρωταγωνίστησε μαζί με τη βιογράφο του Πόλα Μπρόντγουελ, η οποία ήταν επίσης παντρεμένη, προκάλεσε τις αντιδράσεις του Τύπου, ακόμα και τα σχόλια κωμικών, αναγκάζοντάς τον να παραδεχτεί την σχέση του και να παραιτηθεί.

Πρόκειται για μία θεαματική πτώση ενός στρατιωτικού με κύρος, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς ηγέτες της γενιάς του και κάποτε μάλιστα εθεωρείτο πιθανός διεκδικητής του Λευκού Οίκου.

Σε αυτόν πιστώνεται -από την εποχή που ήταν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή- το ότι βοήθησε στο να μη διολισθήσει το Ιράκ σε εμφύλιο, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατέφυγε σε εκείνον για να ηγηθεί των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν προτού τον μετακινήσει στην ηγεσία της CIA το 2011.


newsbeast.gr