Χρώμα και άρωμα Champions League στο Ηράκλειο με την παρουσίαση του «Milan Junior Camp» που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη, υπό την αιγίδα της Μίλαν. Την Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου έγινε η παρουσίαση της διοργάνωσης, με την παρουσία της μεγάλης μορφής του Ιταλικού ποδοσφαίρου Φράνκο Μπαρέζι.
Στην εκδήλωση έδωσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου κ.κ. Καρατζάνης και Δροσίτης, ο γραμματέας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Αντρέα Γκαραντσίνι, ο προπονητής ποδοσφαίρου και υπεύθυνος του camp Αλεσάντρο Φατσίνι και η ίσως μεγαλύτερη προσωπικότητα του Ιταλικού ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών αρχηγός της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας, Φράνκο Μπαρέζι.
Οι κ.κ. Καρατζάνης και Δροσίτης, αφού ευχαρίστησαν τους ανθρώπους της Μίλαν για την παρουσία τους στο Ηράκλειο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία αυτή, με τον κ. Δροσίτη να τονίζει: «δεχθήκαμε με χαρά πριν 2 μήνες να γίνει αυτό το camp και να διαθέσουμε τις εγκαταστάσεις του δήμου για τη φιλοξενία του. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι παράδειγμα για όλους τόσο την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θέλουμε αυτό το camp να γίνει θεσμός και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την επιτυχία του».
Ο Γραμματέας Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου και συντονιστής του προγράμματος Αντρέα Γκαραντσίνι αναφέρθηκε στη φιλοσοφία αυτής της διοργάνωσης: «βρήκαμε την ανταπόκριση που θέλαμε προκειμένου να προχωρήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση στο Ηράκλειο, που έχει σαν φιλοσοφία το “μεγαλώνω παίζοντας”. Η συνεργασία μας μέχρι τώρα με όλους τους φορείς είναι άριστη και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την πολύ δουλειά που έχουμε μέχρι να ανοίξει τις πύλες του το camp στα παιδιά του Ηρακλείου, αλλά και όλης της Κρήτης».
Την παράσταση στην παρουσίαση έκλεψε η μεγάλη μορφή του Φράνκο Μπαρέζι, κορυφαίος παίκτης του 20ου αιώνα στην Ιταλία, σύμφωνα με τους Ιταλούς ποδοσφαιριστές, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ηράκλειο και την Κρήτη για να παρουσιάσω το “Milan Junior Camp”, μια διοργάνωση που γίνεται σε πολλές χώρες τις Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου και μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα στα μικρά παιδιά να φορέσουν τη φανέλα της Μίλαν.
Στόχος μας δεν είναι τα παιδιά να παίζουν μόνο ποδόσφαιρο, αλλά και να διασκεδάζουν. Οι άνθρωποι της Μίλαν με τη συνεργασία όλων στο Ηράκλειο θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Θέλουμε αυτή η συνεργασία που ξεκινάμε εδώ να έχει διάρκεια και να αποτελέσει ίσως και μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας μόνιμης σχολής ποδοσφαίρου. Θα είναι και για εμάς μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε από κοντά τα ταλέντα από το Ηράκλειο, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη, με τους καλύτερους να έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύσουν στο Μιλάνο και δουν από κοντά την Μίλαν να αγωνίζεται στο “Σαν Σίρο”. Εύχομαι αυτή η συνεργασία να πετύχει και να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν για να πραγματοποιηθεί».
Ο προπονητής ποδοσφαίρου και υπεύθυνος του προγράμματος των camp της Ιταλικής ομάδας, Αλεσάντρο Φατσίνι, είπε από την πλευρά του: «Από το 2002 που ξεκίνησε η Μίλαν αυτά τα camp σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, έχουν διοργανωθεί περισσότερα από 120, στα οποία έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 8 χιλιάδες αθλητές. Η Μίλαν δίνει έμφαση και προσοχή, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στο εκπαιδευτικό. Τα camp δεν είναι μόνο προπόνηση, αλλά και άλλα πράγματα όπως είναι η υποδοχή, η χαλάρωση, η διατροφή των παιδιών που παίρνουν μέρος.
Μέχρι τώρα έχουμε μια χρήσιμη και θετική εμπειρία από όλους και ελπίζω να συνεχισθεί, μέχρι και την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Από τα αποτελέσματά του, στη συμμετοχή που θα έχουμε και τις εντυπώσεις που θα υπάρξουν, θα φανεί το αν θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία και στο μέλλον.»
Το “Milan Junior Camp – Creta 2011” θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Παγκρητιου Σταδίου, από 4 με 9 Ιουλίου και από 11 με 16 Ιουλίου. Σε κάθε μία από τις περιόδους θα υπάρχουν 150 παιδιά, τα οποία θα είναι χωρισμένα σε 3 ομίλους αναλόγως με την ηλικία και τις ικανότητες τους. Το κόστος συμμετοχής είναι 320 ευρώ για τη μία εβδομάδα και 580 για τις δύο, ενώ για αδέρφια θα υπάρχει έκπτωση 15%. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα www.mjccreta.com.
Πηγή: Κρήτη Σπορ fm

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook