Ο Δήμος Χανίων – Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Χανίων και Σούδας διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου και το Σάββατο 30 Μαρτίου ένα διήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης για παιδιά και εφήβους με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 29/03/2013: Ομιλία/παρουσίαση με θέμα: «Παιδιά και Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από τον Γιώργο Γώγουλο, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης.
Που: Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας
Ώρα: 12.00 το μεσημέρι
Σάββατο 30/03/2013: Βιωματικό Εργαστήριο για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο από το κ. Γιώργο Γώγουλο, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης.
Που: Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων (Δημοτικός Κήπος)
Ώρα: 11.30 το πρωί
Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δ. Λειψάκης «το Διαδίκτυο (internet) εκτός από ανεξάντλητη πηγή κάθε είδους πληροφόρησης αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας και ένα από τα πλέον δημοφιλή μέσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων. Η χρήση του όμως πολλές φορές εγκυμονεί κινδύνους. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χανίων- Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών αποφάσισε σε συνεργασία με τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Χανίων και Σούδας να διοργανώσει στις παιδικές του Βιβλιοθήκες στα Χανιά και στη Σούδα ενημερωτικές δράσεις και ένα βιωματικό εργαστήριο – με τη βοήθεια του Σχολικού Σύμβουλου Πληροφορικής κ. Γώγουλου – δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για θέματα που αφορούν την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – παίζοντας και αλληλεπιδρώντας – ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους καλές πρακτικές για ασφαλή χρήση». 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στο τηλ. 28213 41662 (Προϊσταμένη κα. Β. Χουδαλάκη).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook