Η μεξικανική αστυνομία αποκάλυψε πρόσφατα άλλο ένα αποτρόπαιο σκηνικό: εφτά πτώματα με δεμένα τα μάτια και καθηλωμένα σε λευκές πλαστικές καρέκλες, καταμεσής του κέντρου της πόλης.

Όλοι τους εκτελέστηκαν με σφαίρα στο κεφάλι. Το έγκλημά τους; Ζητιάνευαν καθαρίζοντας παρμπρίζ αυτοκινήτων στα φανάρια...

Σημειώματα μάλιστα καρφιτσωμένα στις σορούς των αντρών προειδοποιούσαν γλαφυρά ότι το ίδιο θα συμβεί σε «κακοποιούς, κλέφτες αυτοκινήτων και ληστές, καθώς και σε απαγωγείς, βιαστές και εκβιαστές».

Κι αυτό ήταν το τελευταίο χτύπημα ενός από τα πολυάριθμα καρτέλ ναρκωτικών που μαστίζουν τη χώρα, την ώρα που προσπαθούν να εφαρμόσουν τους εκδικητικούς τους νόμους στο Μεξικό, το κράτος που έχει πλέον από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας του πλανήτη.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η βία που σχετίζεται με τον ζοφερό κόσμο των ναρκωτικών έχει διεκδικήσει περισσότερες από 70.000 ζωές στο Μεξικό τα τελευταία εφτά χρόνια, με τον δείκτη ανθρωποκτονιών να γνωρίζει δραματική αύξηση.

Με αφορμή λοιπόν το τελευταίο απάνθρωπο ξεκαθάρισμα των καρτέλ, ας θυμηθούμε -σε μια φρικιαστική υπενθύμιση, αλίμονο- τον υψηλό φόρο αίματος που πληρώνει το Μεξικό εξαιτίας της ασύδοτης δράσης του οργανωμένου εγκλήματος...

Μάρτιος 2013Τρεις άντρες βρίσκονται νεκροί μέσα σε λεωφορείο στο δημοφιλές παραλιακό θέρετρο του Ακαπούλκο, όταν ένοπλοι άντρες άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Μάιος 2012Οι περίοικοι παρατηρούν την αστυνομία καθώς εξετάζει τα θύματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στην πρωτεύουσα της χώρας: δύο γυναίκες και τρεις άντρες, μεταξύ 20-25 ετών, σκοτώθηκαν σε πιστολίδι.

Μάρτιος 2012Καμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία από δυνατό χτύπημα των καρτέλ στην Γκουανταλαχάρα.

Οκτώβριος 2011Εννιά άντρες και μια εγκυμονούσα γυναίκα κείτονται νεκροί, όλα τους μέλη διαβόητου μεξικανικού καρτέλ.

Σεπτέμβριος 2011Τροχονόμος έχει μόλις καταφτάσει στον τόπο του εγκλήματος: 35 πτώματα ανασύρθηκαν από δύο εγκαταλειμμένα φορτηγά πάνω στον αυτοκινητόδρομο της Βερακρούζ.

Ιούνιος 2011Οι ειδικοί της Σήμανσης επιθεωρούν τις σορούς πέντε αντρών που εκτελέστηκαν δίπλα στον δρόμο.

Αύγουστος 2010Ο τρόπος της μαζικής δολοφονίας 72 αντρών και γυναικών, που εκτελέστηκαν σε εγκαταλειμμένη αποθήκη παρακεί στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, φανερώνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών του διαβόητου καρτέλ των Zetas.

Μάιος 2010Επίχρυσα και επιστρωμένα με διαμάντια όπλα κατασχέθηκαν σε έφοδο της Αστυνομίας σε ράντσο που ανήκει σε καρτέλ ναρκωτικών στα νότια της χώρας...

Σεπτέμβριος 2008Μια γερή υπενθύμιση για τον λόγο του μεξικανικού αιματοκυλίσματος: ο στρατός ανέσυρε 17 εκατομμύρια δολάρια από έφοδο σε σπίτι που ανήκει στο καρτέλ Sinaloa.

Ιανουάριος 2008Αστυνομικός προστατεύει αγόρι απομακρύνοντάς το από το σκηνικό του τρόμου: ξεκαθάρισμα λογαριασμών αντίπαλων συμμοριών μέσα σε σχολείο της Τιχουάνα.

Φεβρουάριος 2002Πτώματα στοιβάζονται στον δρόμο έπειτα από καταιγιστικό πιστολίδι. Αποδεικνύεται ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ο «νονός» διαβόητου καρτέλ ναρκωτικών, που περιλαμβάνεται στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους του FBI.

Ιούλιος 1999Οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν τις σορούς εφτά αντρών, που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε χωράφι καλλιέργειας μαριχουάνας στα βόρεια του Μεξικού...


newsbeast.gr