Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου, για την ανάπλαση της πλατείας στο Αστυράκι. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση της δημοτικής αρχής, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης των παραδοσιακών στοιχείων των οικισμών του Μαλεβιζίου, με στόχο την τόνωση των μικρών, τοπικών οικονομιών. 

Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας των 2 περίπου στρεμμάτων, με ξήλωμα του παλιού ασφαλτικού, πλακόστρωση όλου του χώρου και τοποθέτηση του κατάλληλου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, φωτισμός, κλπ) με στόχο να αποκτήσει ο οικισμός πιο λειτουργική και παραδοσιακή όψη.

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα στοχευμένη παρέμβαση της δημοτικής αρχής ξεκινάει στο Αστυράκι. 
Όπως είναι ήδη γνωστό, προσπαθούμε να αναδείξουμε σε κάθε οικισμό τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν μοναδικό – και το Αστυράκι, διαθέτει ιδιαίτερο κάλλος. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις τοπικές οικονομίες, επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης της ενδοχώρας και ευελπιστώ ότι με τις παρεμβάσεις μας, μόνο οφέλη θα αποκομίσουμε.

Με το συγκεκριμένο έργο, το πανέμορφο Αστυράκι αποκτά μια εικόνα πιο λειτουργική, αισθητικά καλύτερη και σαφώς πιο φιλική προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα όμως, μετατρέπεται σε ένα οικισμό με ακόμα πιο έντονο το παραδοσιακό στοιχείο της Κρητικής ομορφιάς.

Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω των Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, για τη σημαντική συμβολή τους. Να συγχαρώ επίσης και τα στελέχη της δικής μας τεχνικής υπηρεσίας, που κάτω από δύσκολες συνθήκες – όπως άλλωστε και όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου μας – υπερβάλλουν εαυτούς για να έχουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 250 χιλ. ευρώ, χρόνο υλοποίησης 8 μήνες, συμμετείχαν 10 εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΗ Α.Ε.