«Η εξέδρα των επισήμων που στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται η αφορμή για επεισόδια και είναι η αιτία της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και του αποκλεισμού των χώρων των μαθητικών παρελάσεων, πρέπει να καταργηθεί». Την πρόταση αυτή κατέθεσε, σήμερα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ερώτησή του στον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει στην κατάργηση της εξέδρας των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει στην ερώτησή του ότι «το νόημα μίας μαθητικής παρέλασης δεν μπορεί να εξαντλείται στην αποτελεσματική αστυνομική προστασία των επισήμων την ώρα που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στο χώρο διεξαγωγής της».

Ακόμη, χαρακτηρίζει θλιβερή την εικόνα της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος «με τους χιλιάδες αστυνομικούς να αποκλείουν ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση σε πολίτες και κυρίως σε γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους».

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

ΘΕΜΑ: Κατάργηση της εξέδρας επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις

Η θλιβερή εικόνα της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος με τους χιλιάδες αστυνομικούς να αποκλείουν ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση σε πολίτες και κυρίως σε γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, πρέπει πλέον να πάρει τέλος. Το νόημα μίας μαθητικής παρέλασης δεν μπορεί να εξαντλείται στην αποτελεσματική αστυνομική προστασία των επισήμων την ώρα που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στο χώρο διεξαγωγής της.

Επί δύο σχεδόν χρόνια κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το φαινόμενο που, εάν συνεχιστεί, κινδυνεύει να εκφυλλίσει την ουσία των μαθητικών εκδηλώσεων μνήμης ιστορικών επετείων. Γι΄αυτό είναι ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων σε όλη τη χώρα αφού παρόμοια εικόνα επικρατεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η εξέδρα των  επισήμων που στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται η αφορμή για επεισόδια και είναι η αιτία της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και του αποκλεισμού των χώρων των μαθητικών παρελάσεων, πρέπει να καταργηθεί. Είναι ένα μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί ένα θλιβερό φαινόμενο που τείνει να γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια. Έτσι θα ξαναποκτήσουν το πραγματικό τους νόημα οι μαθητικές παρελάσεις οι οποίες άλλωστε δεν γίνονται για λίγους επισήμους αλλά για τους χιλιάδες πολίτες, γονείς και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές που συμμετέχουν. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Παιδείας

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προχωρήσει στην κατάργηση της εξέδρας των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook