Μετά την χειμαρρώδη επιστολή του Αλκίνοου Ιωαννίδη προς τους Κυπρίους, η γαλλική Liberation σε μπλογκ της διαδικτυακής έκδοσής της, καταπιάνεται με το «φαινόμενο Ιωαννίδης».

Πλέκοντας το εγκώμιο του καλλιτέχνη, το μπλογκ Trans Eurock Express της γαλλικής εφημερίδας, αναφέρεται στον Ιωαννίδη, ως την «σίγουρη επένδυση στην Κύπρο».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το κείμενο «όταν οι μεγάλες τράπεζες του κόσμου θα έχουν εκτεθεί και η σαστισμένη ανθρωπότητα θα κοιτάξει με προσοχή τα ερείπια του καπιταλισμού, θα μείνει μόνο η μουσική».

Ο συντάκτης συμπληρώνει, μάλιστα, πως «ορισμένοι οικονομολόγοι καλά πληροφορημένοι (μα δεν είναι αυτό οξύμωρο;) νομίζουν πως η Κύπρος θα μας προσφέρει μια ευχάριστη πρόγευση στο προσεχές μέλλον. Αλλιώς, στην Κύπρο, όταν σκεφτόμαστε μουσική, σκεφτόμαστε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε δυναμικά στη δεκαετία του \’90 και δεν έπαψε έκτοτε να δείχνει την ίδια δύναμη».

Χαρακτηρίζοντας τη μουσική του μια ανάμειξη ελληνικής φολκ, η οποία προτιμά την πιο οικεία ατμόσφαιρα, με ρεφρέν που έχουν συναίσθημα και είναι λιγότερο προφανή, σε σχέση με κομμάτια άλλων τραγουδιστών, ο Ιωαννίδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «είναι ο μετρ της σύνθεσης». Μάλιστα, αναφέρει πως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του είναι το «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook