Κρέας αγνώστου προελεύσεως, που βρέθηκε συσκευασμένο σε ράφια καταστήματος, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι επιστήμονες σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν την προέλευσή του.

Η αποκάλυψη αυτή εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με το τι τελικά συμβαίνει στα συσκευασμένα τρόφιμα που πωλούνται στα ράφια των σουπερμάρκετ ανά τον κόσμο.

Με ένα διατροφικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης από το BBC3, το κανάλι BBC δείχνει πως οι επιστήμονες περνάνε από εργαστηριακό έλεγχο ένα συσκευασμένο πικάντικο σκεύασμα που υποτίθεται ότι είναι από αρνί, αλλά ασχολούνται και με το ποια είναι η προέλευση του κρέατος συσκευασμένου κεμπάπ που προέρχεται από τα ράφια έξι διαφορετικών καταστημάτων του Λονδίνου.

Το κρέας από το συσκευασμένο «Beef in Black Bean Sauce» αποδείχθηκε ότι περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα από κοτόπουλο, ακόμα και αίματος κοτόπουλου, ενώ ένα burger αποδεικνύεται ότι δεν περιέχει καθόλου μοσχάρι, αλλά είναι αλεσμένη η καρδιά του ζώου μαζί με ποσότητα αίματος.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, στοιχείο προέκυψε μετά από την ανάλυση ενός πικάντικου κρέατος. Ο εκφωνητής του προγράμματος είπε: «Και πάνω που πιστεύαμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, ήρθαν τα πορίσματα από το πικάντικο αρνί Ινδικής προέλευσης. Το κρέας αυτό μπορεί να περιέχει κρέας, αλλά δεν είναι ούτε από αρνί, ούτε από χοιρινό, ούτε μοσχάρι, ούτε κοτόπουλο. Δεν ήταν ούτε άλογο, ούτε κατσίκα».

Και όσο και αν το έψαξαν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν κάπου οι επιστήμονες για την προέλευσή του κρέατος αυτού. Οπότε τώρα όλα είναι πιθανά. Οι επιστήμονες σκέφτονται μήπως πρόκειται για κρέας σκύλου (!) από την Ισπανία που χρησιμοποιείται σε σκυλοτροφές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κρέας που καταναλώνουν χιλιάδες Βρετανοί είναι αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας φυσικά. Και μετά το διατροφικό σκάνδαλο που έπληξε την Ευρώπη με το κρέας αλόγου, το τελευταίο που χρειάζονται οι καταναλωτές είναι ακόμα ένα ανάλογο πλήγμα!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook