Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την βράβευση των υποστηρικτών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.

Στην εκδήλωση, παρουσία όλων αυτών που με μικρές ή μεγάλες προσφορές στηρίζουν την λειτουργία του ένα χρόνο τώρα, ο Δήμαρχος Χανίων σε μία σύντομη ομιλία ευχαρίστησε όλους αυτούς που με την προσφορά τους και με τις εθελοντικές τους προσπάθειες κράτησαν και θα συνεχίσουν να κρατούν ζωντανό το θεσμό απο τον οποίο προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης πάνω απο 300 οικογένειες στο Δήμο Χανίων.Ειδικότερα ο Δήμαρχος Μ. Σκουλάκης τόνισε οτι:

"Σε μας έλαχε ο κλήρος να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας διατήρησης της συνοχής τού κοινωνικού ιστού και ταυτόχρονα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, καθώς η διοικητική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε στο Δημόσιο με το σχέδιο «Καλλικράτης» και κυρίως η οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, έριξαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτό το μεγάλο βάρος και την ευθύνη. Ειδικά σε σχέση με την κοινωνική προστασία και τη στήριξη όσων συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, το έλλειμμα της κρατικής πολιτικής είναι σημαντικό και ο ρόλος των Δήμων στην κάλυψή του βασικός, αφού η πολυεπίπεδη κρίση έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, αναγνωρίζοντας τις συχνά δυσβάσταχτες συνέπειές της, επιχειρεί να μετριάσει την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Έτσι, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, με τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών που επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους μας, καθώς και χορηγών-υποστηρικτών, επιχειρηματιών και απλών Χανιωτών, οργανώνουν μια σειρά από δομές και δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσουν κυρίως τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Μέλημά μας αποτελεί, πέρα από την παραγωγή ποιοτικού έργου, κυρίως η εξασφάλιση της συνέχειας και η κατά το δυνατό ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων με έμφαση στην προοπτική· δεν ασχολούμαστε δηλαδή μόνο με το παρόν, μα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα σταθερό, ασφαλές και, γιατί όχι, καλύτερο αύριο”.

Ενώ ολοκληρώνοντας σημείωσε.. (δείτε το video που ακολουθεί)Η Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη στην ομιλία της ευχαρίστησε με την σειρά της ολους αυτούς που με την προσπάθειά τους στήριζουν τις κοινωνικές δομές του Δημου και το Κοιν. Παντοπωλείο ενώ τόνισε:

“Η βοήθεια όλων αυτών των απλών πολιτών είναι καταλυτική για τη λειτουργία της δομής' πραγματικά πολύτιμη. Με αυτήν και τη συνεχή προσφορά, αναδεικνύουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και δεν αφήνουμε κανέναν δίπλα μας να στερείται τα απαραίτητα. Ας ενισχύσουμε λοιπόν αυτό το έργο αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ας καταπολεμήσουμε όλοι μαζί τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Γιατί ... μαζί μπορούμε περισσότερα”.


Η Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη

Ωστόσο με αφορμή την εκδήλωση ανακοινώθηκε και μία νέα δράση για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείο και τα Συσσίτια της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου: απο σήμερα έως και τις 17 Απριλίου 2013 οι πολίτες μπορούν να στέλνουν μήνυμα στο 19454 γράφοντας την λέξη ΠΡΟΣΦΕΡΩ και να ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές του τόπου μας δίνοντας 1€ (+ΦΠΑ).

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι μεγάλοι υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι εθελοντές, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που βοήθησαν και στήριξαν με χρήματα και τρόφιμα καθώς και τα ΜΜΕ.

Στους μεγάλους υποστηρικτές που τιμήθηκαν είναι το ΙΝΚΑ και ο Πρόεδρος του Απόστολος Αλεξάκης, ο οποίος στήριξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.

Την τιμητική πλακέτα για το ΙΝΚΑ παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Στέλεχος του ΙΝΚΑ κ. Γιάννης Χατζάκης.

Επιπλέον τιμήθηκε η Μονή Γουβερνέτου και η Τράπεζα Χανίων και ο Πρόεδρος της κ. Μιχάλη Μαρακάκη, που παραχώρησαν το κτίριο και ανέλαβαν την διαμόρφωση του αντίστοιχα.Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι “Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει γίνει ένα πρότυπο οργάνωσης και η πρωτοβουλία αυτή ήταν η καλύτερη για τους συνανθρώπους μας".Flashnews.gr