Τα τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο θα ανοίξουν την Πέμπτη και θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 12:00 ως τις 6:00 το απόγευμα, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς στις συναλλαγές και στην κίνηση των κεφαλαίων, όπως ορίζεται στο διάταγμα περί επιβολής περιοστικών μέτρων στις συναλλαγές που εκδόθηκε την Τετάρτη το απόγευμα.

Το ανώτατο όριο για ανάληψη μετρητών ορίζεται στα 300 ευρώ την ημέρα , ανά πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα, ή το ισόποσο σε ξένο συνάλλαγμα, βάσει του διατάγματος που θα έχει ισχύ τέσσερις ημέρες.

Ειδικότερα, τα τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο θα ανοίξουν στις 9:00 το πρωί της Πέμπτης, αλλά η εξυπηρέτηση του κοινού θα αρχίσει στις 12:00 και θα διαρκέσει ως τις 6:00 το απόγευμα, με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του υπουργού Οικονομικών.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα ξεκινήσει τρεις ώρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς όπως αναφέρει το κυπριακό 24h.com.cy θα πρέπει πρώτα να γίνει πλήρης και σωστή ενημέρωση των υπαλλήλων, τόσο για τους περιοριστικούς παράγοντες, όσο και για την λειτουργία των συναλλαγών, ώστε να μην υπάρξουν λάθη στο τέλος της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες στην Κύπρο είναι κλειστές από το Σάββατο 16 Μαρτίου, μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup που όριζε κούρεμα σε όλες στις καταθέσεις, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Μετά από μία εβδομάδα διαπραγματεύσεων η απόφαση τροποποιήθηκε, ωστόσο τα τραπεζικά ιδρύματα παρέμεναν στο ενδιάμεσο διάστημα κλειστά, ενώ είχε τεθεί όριο στα ποσά των αναλήψεων μέχρι 100 ευρώ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook