Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο θα βρεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Πέμπτη. Εκεί, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αποφασιστεί και το αν η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει στις 4 και 5 Απριλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Επίσης, πρόκειται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα επιθυμούν την διεξαγωγή το συντομότερο δυνατό και πάντως πριν το καλοκαίρι. Αντίθετα, ο Π.Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα επιδιώκουν μία μετάθεση σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων Τσίπρα λίγο μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), όπου και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, ενώ τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος -ενδεχομένως όχι μόνο για την Κύπρο.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο κυπριακός λαός με δημοψήφισμα» είπε και πρόσθεσε: «Ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook