Οι μήνες Φεβρουαρίου και Μαρτίου ήταν απογοητευτικοί για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του τόπου μας καθώς η έλλειψη βροχοπτώσεων δυσχέραινε σε μεγάλο βαθμό την καλλιέργεια ή το κοπάδι τους.

Η ανομβρία πάντως αυτή ”χτύπησε” και τα αποθέματα νερού στην λιμνοδεξαμενή του Γωνομιού αναγκάζοντας τον Δήμο Ανωγείων να βγάλει ανακοίνωση τονίζοντας ότι λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού δεν θα υπάρξει διάθεση του προς άρδευση αλλά μόνο για ύδρευση.

Παράλληλα τονίζεται ότι δεν θα γίνει άντληση νερού από την γεώτρηση του Δοξαρού όπως έγινε το 2012 καθώς έχει μεγάλο οικονομικό κόστος δυσβάσταχτο αυτή τη στιγμή για τον Δήμο Ανωγείων.

Δεδομένο θεωρείτε πάντως πως τα χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων θα δημιουργήσουν πρόβλημα τους επόμενους μήνες και ζητείτε από όλους τους Δημότες η κατανόηση τους για το σοβαρό αυτό θέμα αλλά και η σύνεση όλων μας στην κατανάλωση του νερού στο σπίτι μας ώστε να μην υπάρξει θέμα με την ύδρευση των Ανωγείων.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ανωγείων έχει ως εξής:

« Κάνουμε γνωστό στους δημότες ότι λόγω του χαμηλού ύψους των βροχοπτώσεων μέχρι σήμερα , μετά την επισκευή της βλάβης της λιμνοδεξαμενής, σε συνδυασμό με το γεγονός της παρατεταμένης ανομβρίας, οι ποσότητες νερού που έχουν εισρεύσει στην λιμνοδεξαμενή είναι ιδιαίτερα μικρές , με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διάθεση νερού για άρδευση.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι το 2012 το κόστος άντλησης πόσιμου νερού από την γεώτρηση Δοξαρού, υπήρξε ιδιαίτερα υψηλό και με την σημερινή οικονομική συγκυρία που διανύουμε η άντληση γίνεται έως απαγορευτική. Ζητούμε την κατανόηση σας σ΄ αυτή μας την απόφαση και ελπίζουμε να σας βρούμε ενεργούς συμπαραστάτες.»

anogi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook