Μια ημέρα μετά την παρουσίαση της μεγάλης έρευνας για την κατάσταση στις επιχειρήσεις του Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου Μανόλης Σφυρής με επιστολή του προς τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Λυδατάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΝΗ κάνει γνωστή την παραίτηση του, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την επιστολή οι λόγοι που οδηγούν στην παραίτηση είναι προσωπικοί και ουσιαστικά επαγγελματικοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το περιβάλλον του κ.Σφυρή, οι αλλαγές που συντελλούνται στην αγορά δημιουργεί νέες ευθύνες στην δική του επιχείρηση την ίδια ώρα που ο χρόνος τον οποίο πρέπει να αφιερώνει στην ΟΕΒΕΝΗ είναι πολύς.

Στην επιστολή αναφέρεται :

"Λόγοι προσωπικοί υπεράνω της θέλησης μου, με υποχρεώνουν να μη συνεχίσω να υπηρετώ την τοπική επιχειρηματικότητα από τη θέση του προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ και να υποβάλω σήμερα προς το Δ.Σ. την παραίτησή μου, καλώντας σας να την κάνετε αποδεκτή.

Θα ήθελα όμως να σας γνωρίσω ότι θα είμαι κοντά σας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ και του μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διεκδικώντας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου και της χώρας μας".