Οργισμένοι είναι οι 47 εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσαράς με την προκλητική, όπως αναφέρουν, εργοδοτική συμπεριφορά του Προέδρου της Ένωσης κ. Γιώργου Κυρλάκη.

Οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες, έχουν δεχτεί μειώσεις στους μισθούς τους ήδη 3 φορές τους τελευταίους μήνες. Όπως καταγγέλλουν αυτή τη φορά δέχονται πιέσεις από τη διοίκηση της Ένωσης να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς βρέθηκε χθες στις Μοίρες, για να δει εργαζόμενους και διοίκηση της Ένωσης, αλλά ο πρόεδρος της Ένωσης αρνήθηκε να τον δεχτεί στο γραφείο του.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για \”πρακτικές εκφοβισμού – εκβιασμού των εργαζομένων από τη Διοίκηση της ένωση Μεσσαράς που στόχο έχουν να μετατρέψουν την ένωση σε εργασιακό μεσαίωνα\”

Η ανακοίνωση του ΕΚΗ αναλυτικά: 

\”Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του σωματείου εργαζομένων συνεταιριστικών υπαλλήλων ανατολικής Κρήτης, με τους εργαζόμενους της Ένωση Μεσσαράς μετά από καταγγελία ότι οι εκεί εργαζόμενοι \”πιέζονται\” για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι της ένωσης Μεσσαράς επανειλημμένος έχουν στηρίξει την ένωση Μεσσαράς όχι μόνο με τις ήδη υπάρχουσες μειώσεις μισθών που έχουν υποστεί, αλλά και με την ουσιαστική χρηματοδότηση της ένωσης, με την μη καταβολή δεδουλευμένων 8 και πλέον μηνών.

Οι εργαζόμενοι αυτό που ζητούν είναι η οποιαδήποτε διαβούλευση να γίνει σε συλλογικό και όχι σε ατομικό επίπεδο (ατομικές συμβάσεις).

Να σημειωθεί ότι ήδη το σωματείο έχει στείλει επιστολή για διαβούλευση με την Διοίκηση της Ένωσης Μεσσαράς. 
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει τις πρακτικές εκφοβισμού – εκβιασμού των εργαζομένων από τη Διοίκηση της ένωση Μεσσαράς που στόχο έχουν να μετατρέψουν την ένωση σε εργασιακό μεσαίωνα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook