Σε συνέχεια των δράσεων που αφορούν την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ο Δήμος Φαιστού έπειτα από την περσινή εκδήλωση όπου οι υπάλληλοι και πολίτες του Δήμου Φαιστού διδάχτηκαν, στο πλαίσιο εξειδικευμένου ενημερωτικού σεμιναρίου παροχής πρώτων βοηθειών, τρόπους επέμβασης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, πραγματοποιήθηκε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία αντίστοιχη Ενημερωτική Εσπερίδα στην αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες το απόγευμα της Τετάρτης.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «η πρόληψη και η αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων». Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Σύλλογο πολιτών για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων «ο Άγιος Χριστοφόρος» σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση όπου εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, της τροχαίας Ηρακλείου, του Κέντρου Υγείας Μοιρών προσπάθησαν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό να παρουσιάσουν τις επιπτώσεις της επικίνδυνης οδήγησης αλλά και τρόπους να αντιμετωπίσουμε, καθώς και να προλάβουμε τα τροχαία ατυχήματα.

Σε αυτή την προσπάθεια, αρωγός ήταν και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που με το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, του παραρτήματος Μοιρών πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επίδειξη σωστικών μέσων, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να μάθει μέσω της βιωματικής παρακολούθησης ορισμένες τεχνικές που είναι χρήσιμες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Παρούσα στην εκδήλωση, την οποία και χαιρέτισε ήταν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη- Ανυφαντάκη, καθώς και οι αντιδήμαρχοι κκ. Νικολιδάκης και Πρωτογεράκης. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χαλκιαδάκης Ιωάννης, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου πολιτών για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων «ο Άγιος Χριστοφόρος» π. Νεκτάριος Χουστουλάκης, ευχαρίστησε στην ομιλία του, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πραγματοποίηση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης που στόχο έχει να αφύπνισε τους πολίτες.

Έκανε ειδική μνεία στο έργο του συλλόγου, καθώς και στην άψογη συνεργασία με το Δήμο Φαιστού, την Ελληνική Αστυνομία και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Παραρτήματος Μοιρών στην υλοποίηση μιας τόσο ουσιαστικής δράσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Υπαστυνόμος Α’ Χρυσός Εμμανουήλ καθώς και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Μοιρών Υπαστυνόμος Β’ Φλουρής Κωνσταντίνος, οι οποίοι στην προσπάθεια να ενημερώσουν τους πολίτες παρουσίασαν βίντεο με περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Με την ολοκλήρωση της προβολής ακολούθησε η ομιλία της Διευθύντριας του Κ.Υ. Μοιρών κ. Τσικαλά, η οποία τόνισε την ανάγκη της πρόληψης αλλά και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης σε τέτοια θέματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως κοινωνία.

Με αφορμή την εσπερίδα, η Δήμαρχος Φαιστού ευχαρίστησε με τη σειρά της όλους που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση και τόνισε ότι τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα Δ.Δ. του Δήμου Φαιστού, με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για τους τρόπους πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.