Συνελήφθη και ο Ντέμης Νικολαιδης για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ! Μετά τον Ανδρέα Δημητρέλο ήρθε και η δική του ώρα να περάσει από την ΓΑΔΑ και από εκεί να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το Contra.gr, o πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ παρουσιάστηκε (όπως και ο Δημητρέλος) αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ κι εκεί ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης. Ο Ντέμης διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας από το καλοκαίρι του2004 μέχρι τον Νοέμβριο του 2008,

Από την ΓΑΔΑ ανακοινώθηκε επισήμως η σύλληψη του Ντέμη χωρίς να αναφέρεται το όνομα του. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι γίνεται λόγος για χρέη 35,6 εκ. ευρώ προς το δημόσιο, ποσό για το οποίο θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αν αφορά αποκλειστικά τη δική του περίοδο χρήσης.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος ημεδαπός,πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ο Νικολαιδης μετά τη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και είναι πολύ πιθανό να προλάβει τα χρονικά περιθώρια, να απολογηθεί και να αφεθεί ελεύθερος. Για ανάλογη περίπτωση ο Δημητρέλος έμεινε(προ δυο εβδομάδων) ένα βράδυ στο κρατητήριο και αφέθηκε ελεύθερος την άλλη μέρα, μετά την απολογία του, με εγγύηση 40.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Κατά πληροφορίες και με βάση όσα διέρρεαν το τελευταίο διάστημα από τον Ντέμη, ο ίδιος φέρεται να έχει συγκεντρώσει όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι οφειλές προς το Δημόσιο είναι μεταγενέστερες της περιόδου που αυτός βρισκόταν στον προεδρικό θώκο της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορίες που εμπλέκουν τους πρώην προέδρους και τον Ανδρέα Δημητρέλο, είναι για την μη καταβολή ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων λόγω των βεβαιωμένων οφειλών ύψους 4,5εκατ. ευρώ που υπάρχουν προς το Δημόσιο,από τη μη απόδοση ΦΠΑ την περίοδο 3/2011έως 12/2011.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook