Την αντίδραση εκπαιδευτικών προκάλεσε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή σχετικά με τη διδασκαλία αλβανικών σε παιδιά αλβανικής καταγωγής σε δημοτικό σχολείο του Νομού Χανίων.

Η διδασκαλία των αλβανικών γίνεται στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εκπαιδευτικών, μελών του ΠΑΜΕ, ανάμεσα στις ερωτήσεις που απευθύνει στον Υπουργό Παιδείας υπάρχει και η εξής: «Συμμετέχουν παιδιά λαθρομεταναστών;»

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση που καταλήγει με την έκφραση «Εξω από τα σχολεία οι υμνητές του Χίτλερ» 0ι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:

«Η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μαθητών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να ανταπεξέλθουν και στην κατανόηση των διδακτικών αντικειμένων που γίνονται στην ελληνική γλώσσα. Το ίδιο το Υπουργείο και η Κυβέρνηση θα έπρεπε να παρέχουν αυτή τη δυνατότητα στους μαθητές και όχι να αναγκάζονται εκπαιδευτικοί και γονείς να μπαίνουν στο κυνήγι ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το αυτονόητο»!

"Η νέα επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε είναι αυτοί που προτείνουν να χωριστούν τα σχολεία σύμφωνα με την εθνικότητα των μαθητών! Σχολεία για Έλληνες και σχολεία για αλλοδαπούς! Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων προκλήσεων από φασιστοειδή σε μια σειρά σχολεία, όπως στον Κολωνό σε νηπιαγωγό για το περιεχόμενο των εργασιών με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο Νυδρί επειδή δεν άρεσε σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής το περιεχόμενο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, απέναντι σε μαθητές που αγωνίζονται και κυρίως απέναντι σε εργάτες, με χαρακτηριστική την επίθεση στη Λαυρεωτική σε συνδικαλιστή επειδή άκουγε εργατικά τραγούδια"!