Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων οι κ. Ιωάννα Μπινιά, ο κ. Ιωάννης Φακιδάρης και ο κ. Ιωάννης Χίνος, σε σχέση με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκαν σήμερα (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

\”Οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν για την ανάληψη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων δημιουργούν ξανά το δίλλημα το νόμιμο είναι και ηθικό;

Αν είναι νόμιμο θα αποδειχθεί την Τρίτη, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο!
 
Άποψη μας είναι ότι σε τέτοιου είδους αδιέξοδα ή μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Για εμάς είναι αδιανόητο οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι πριν από 5 μήνες συμφώνησαν για την εκπροσώπηση του συλλόγου (σ.σ η εκλογή του προέδρου που ήταν και πρώτος σε σταυρούς έγινε με 8 θετικές ψήφους και 1 λευκό ) να έρχονται σήμερα χωρίς κανένα λόγο και μομφή να παραχαράσσουν τη ψήφο των συναδέλφων εμπόρων και με συγκυριακές- οριακές πλειοψηφίες να ανατρέπουν τη βούληση των συναδέλφων. Όλα αυτά επειδή κάποιοι αναζητούν τα αξιώματα μέσω μηχανισμών και «άλλου τύπου» διαδικασιών. Το ερώτημα που δημιουργείτε είναι εύλογο. Απαιτείτε τίτλος για να προσφέρει κάποιος;

Βιώνουμε την πιο δύσκολη περίοδο ως έμποροι – ελεύθεροι επαγγελματίες, τα καταστήματα μας κλείνουν καθημερινά και πραγματικά κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν θα έχει λόγο ύπαρξης ένας εμπορικός σύλλογος μετά από τρία χρόνια. Μέσα σε αυτή την δύνη που περνάει ο κλάδος μας είναι κωμικοτραγικό να υπερισχύουν οι προσωπικές μικροφιλοδοξίες και οι εσωτερικές συμφωνίες αντί να προταχθούν τα συμφέροντα των μελών μας.

Εμείς επειδή θεωρούμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός και ειδικά αυτήν την περίοδο θα πρέπει να έχει μία συμπαγή και ουσιαστική διοίκηση ξεκαθαρίζουμε ότι δεν διεκδικούμε καμία απολύτως θέση, αλλά ζητάμε άμεσα εκλογές ούτος ώστε οι έμποροι των Χανίων να επιλέξουν τον τρόπο που επιθυμούν να λειτουργήσει ο σύλλογος μας και να βγει από το αδιέξοδο που οι μικρόψυχοι εγωισμοί τον οδήγησαν\”.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook