Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι λάτρης, πέραν του ωραίου φύλου, και της τέχνης.

Έχει μεγάλη συλλογή έργων στις πολυτελείς κατοικίες του, και επί κυβερνήσεώς του θέλησε να ομορφύνει τους χώρους της έδρας της προεδρίας της κυβέρνησης,

Έτσι, το 2010 το άγαλμα του Άρη και της Αφροδίτης μεταφέρθηκε στο Παλάτσο Κίτζι, όμως με κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις που επιθύμησε ο Καβαλιέρε.

Ήταν αδιανόητο για τον Μπερλουσκόνι ο Άρης να μην έχει πέος και η Αφροδίτη να μην έχει χέρι, έτσι παρήγγειλε πρόσθετα μέλη, ώστε να ολοκληρωθεί η ομορφιά των αγαλμάτων.

Το… restyling τους μάλιστα φέρεται να κόστισε 70.000 ευρώ, αλλά ο επικεφαλής του Λαού της Ελευθερίας δεν σκέφτηκε τα έξοδα, εφόσον επρόκειτο για την αποκατάσταση του ανδρισμού του θεού του πολέμου.

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του, όμως, αποφασίστηκε η αφαίρεση των πρόσθετων μελών των αγαλμάτων, τα οποία πλέον εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο των Ρωμαϊκών Λουτρών του Διοκλητιανού.

Έτσι, από σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την… απέριττη και ατελή ομορφιά των αγαλμάτων, που βρέθηκαν σε ανασκαφές, το 1918, στην περιοχή της Όστια.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook