«Σύσσωμη η Συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας (27/3) καταδικάζει την απρόκλητη σύλληψη των τριών μελών των Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμπέλου στη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο.

Το μοναδικό «παράπτωμα» των τριών συναγωνιστών ήταν ότι διαμαρτυρήθηκαν για την προκλητική παρουσία πολυάριθμης αστυνομικής δύναμης στο χώρο της παρέλασης, μια μέρα εορτασμού των αγώνων των προγόνων μας, σε ένα χώρο γεμάτο με παιδιά και πολίτες. Τόσο η υπερβολική παρουσία των σωμάτων ασφαλείας και μάλιστα οπλισμένων και προκλητικών, όσο και η σύλληψη των τριών συναγωνιστών δεν ήταν τυχαία.

Ήθελαν να τρομοκρατήσουν, να επιδείξουν την αυταρχική παρουσία του κράτους, να δείξουν ποια αντιμετώπιση περιμένει όσους αντιδρούν στις κυβερνητικές επιταγές.

Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίσαμε και στην Ιεράπετρα, αλλά και σε κάθε περιοχή που οι κάτοικοί της είχαν εξαγγείλει την πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ή την πρόθεσή τους να αποτρέψουν την παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων, θεωρώντας προσβολή στην ιστορία του λαού μας την απόδοση τιμών σε εκπροσώπους της κυβέρνησης της υποταγής και της διάλυσης του τόπου.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας που ολόκληρες κοινωνικές ομάδες οδηγούνται στην εξαθλίωση και ολόκληρες περιοχές στην καταστροφή από τις κυβερνητικές-τροϊκανές πολιτικές είναι χρέος μας να καταδικάζουμε τέτοιες επιδείξεις δύναμης, να συμπαραστεκόμαστε σε κάθε αγωνιζόμενο συνάνθρωπό μας και να αποδεικνύουμε στην πράξη τις αξίες και τα ιδανικά μας, τον τόπο και τα δικαιώματά μας.»

Την ανακοίνωση υπογράφει η ανοιχτή επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook