Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη στελέχωση των ελεγκτικών δομών του υπουργείου Οικονομικών καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες έχει «μπλοκάρει» τη διαδικασία αιτήσεων για την πλήρωση 4.091 θέσεων ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους ζητώντας να περιληφθούν σε αυτή και απόφοιτοι λυκείου.

Η Ομοσπονδία των εφοριακών έχει προχωρήσει στην καταγγελία της συγκεκριμένης διαδικασίας μετά την προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για την επιλογή ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης από το υπουργείο. Με αποτέλεσμα μόλις 150 άτομα να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όταν η σχετική προθεσμία λήγει την 1ηΑπριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας έχει μάλιστα δεχθεί και σχετικές επιστολές από το ΔΝΤ στις οποίες διατυπώνονται συστάσεις για άμεση στελέχωση των ελεγκτικών κέντρων και των εφοριών με κρίσιμο έργο στην αποκάλυψη φορολογητέας ύλης.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών πιέζει τους Εφοριακούς μη δίνοντας τη δέσμευση πως είναι εξασφαλισμένες οι οργανικές θέσεις των εφοριακών και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στα πλαίσια της αναδιοργάνωση του υπουργείου.

Ωστόσο, σήμερα οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων ανέρχονται συνολικά σε 10.392 κατανεμημένες σε κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ενώ το προσωπικό του εφοριακού κλάδου που υπηρετεί σήμερα στις ΔΟΥ, στο ΣΔΟΕ, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν οργανικές θέσεις του εφοριακού κλάδου ανέρχεται σε 9.472 υπαλλήλους.

in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook