Έπειτα από συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι μήνες, ως τις 30 Σεπεμβρίου.

Η παράταση του προγράμματος θα γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και θα χρηματοδοτηθεί από το ΑΚΑΓΕ.

Η παράταση κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα» που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς οι 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος να στερηθούν ούτε μια μέρα τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχονται από τους 3.500 και πλέον εργαζομένους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών ευχαριστεί ιδιαίτερα την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για την έως τώρα συνεργασία και δεσμεύεται ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί ώστε το διάδοχο σχήμα να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ωφελουμένων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook