Σε μια καταγγελία η οποία προκαλεί οργή για τον τρόπο που λειτουργούν οι επιτήδειοι προχώρησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με αυτή το τελευταίο διάστημα, πολλά άτομα εμφανίζονται παριστάνοντας τους εκπρόσωπους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και ζητούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, δήθεν για να βοηθήσουν ανήμπορους και αναξιοπαθούντες που ζουν στην πόλη του Ηρακλείου.

Το γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη του Δήμου και εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

\”Επειδή κατά το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία ανυποψίαστων πολιτών, μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου και ζητούν οικονομική ενίσχυση, προκειμένου, δήθεν, να εξασφαλιστεί η μετάβαση στο εξωτερικό κάποιου παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας ή η διατροφή ή φαρμακευτική αγωγή κάποιων συνανθρώπων μας, ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι ο Δήμος Ηρακλείου και ειδικότερα η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης (Κοινωνική Υπηρεσία) ουδεμία σχέση έχει με τέτοιου είδους ενέργειες και μεθόδους.

Παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η προσφορά ανθρωπιάς μπορεί να καταλήξει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Κάθε αίτημα του Δήμου Ηρακλείου προς άτομα ή επιχειρήσεις γίνεται εγγράφως και ενυπόγραφα, σε κάθε δε περίπτωση κάθε προσφορά καταγράφεται, πρωτοκολλείται και δίνεται βεβαίωση.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, στους κατοίκους ότι ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω του δικτύου υποστήριξης των κατοίκων που πλήττονται απ\’ την οικονομική κρίση και την ύφεση, δέχεται τις προσφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών και φορέων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 2810 243360, καθώς και σε όλα τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook