Στον ένα μήνα κράτησής του στις φυλακές των Διαβατών αναφέρεται με νέα επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που καταδικάστηκε σε ισόβια για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

«Συμπληρώνω έναν μήνα στην φυλακή. Μου στέρησαν ένα μήνα από την ζωή μου τελείως άδικα. Έδωσα την ψυχή μου για την πόλη μου και την Πατρίδα χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα» αναφέρεται στην επιστολή.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρει ότι η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχολιάζει ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρέθηκε τεράστιο ποσό σε λογαριασμό εμπλεκόμενου που αθωώθηκε και αυτό έγινε είκοσι μέρες μετά την καταδίκη του. Αναφέρει ακόμη ότι «ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ.Λάμπρος Τσόγκας είχε δώσει εγγράφως εντολή στα ανακριτικά όργανα την 18/4/2008, πριν δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων», συνεπώς, προσθέτει, «ήταν γνωστά σε ορισμένους αυτά τα στοιχεία κατά την διάρκεια της δίκης».

Τέλος διερωτάται ακόμη αν θα επανεξετάσει η Δικαιοσύνη την υπόθεση της καταδίκης του κάτω από τα καινούργια δεδομένα και γνωστοποιεί ότι δέχεται τηλεφωνήματα, γράμματα, βιβλία και εικόνες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

«27 Μαρτίου σήμερα. Συμπληρώνω 1 μήνα στην φυλακή!

Μου στέρησαν 1 μήνα από την ζωή μου ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΑ. Έδωσα την ψυχή μου για την πόλη μου και την Πατρίδα χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα. Δεν είχα άλλωστε ανάγκη από τίποτε.

Ο Θεός μου τα έδωσε όλα τόσο απλόχερα. Και δόξα και αγάπη και οικονομική άνεση μου έδωσε, τι άλλο να ζητούσα;

Τώρα μου ζητούν να δώσω και την ζωή μου. Να την δώσω, αλλά όχι έτσι.

Όχι με την κατηγορία ότι πήρα έστω και 1€ από τον Δήμο, τον οποίο υπηρέτησα με αυταπάρνηση επί 12 συνεχή χρόνια.

Όχι με την κατηγορία ότι στα 60 μου χρόνια άλλαξε ξαφνικά ο χαρακτήρας μου και έγινα «ηθικός αυτουργός σε ηθικό αυτουργό» για να απομυζήσουμε τον Δήμο, χωρίς μάλιστα να έχω κανένα απολύτως κίνητρο και κανένα απολύτως όφελος!

Αυτό είναι για μένα το θέμα. Όχι η απάνθρωπη στέρηση της ελευθερίας μου.

Όχι γιατί τον «φτερωτό γιατρό» τον έβαλαν στο «κλουβί» και δεν μπορεί να πετάξει.

Το ερώτημα είναι γιατί η αναίτια σπίλωση, η ανυπόστατη διαβολή, η άδικη κατηγορία, η καταδίκη για πράξεις με τις οποίες ούτε κατά φαντασία μπορεί να έχω σχέση.

Γιατί αυτή η «στόχευση»; Ευτυχώς που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήδη – διαβάζω στον τοπικό Τύπο – βρέθηκε ένα τεράστιο ποσό σε ένα λογαριασμό κάποιου «εμπλεκόμενου» που αθωώθηκε!

Βεβαίως εμφανίσθηκε… 20 ημέρες ΜΕΤΑ την καταδίκη μου! Τι σατανικά παιχνίδια παίζει η ΤΥΧΗ…

Στο θέμα αυτό πρέπει οι πάντες να πληροφορηθούν ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ.Λάμπρος Τσόγκας είχε δώσει εγγράφως εντολή στα ανακριτικά όργανα την 18/4/2008, ΠΡΙΝ δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια (!), να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!

Ήταν γνωστά σε ορισμένους αυτά τα στοιχεία κατά την διάρκεια της δίκης! Ποιοι λοιπόν απέκρυψαν αυτά τα στοιχεία; Ποιοι δεν ήθελαν να εμφανισθούν στην δίκη;

Ποιοι ήθελαν οπωσδήποτε την καταδίκη μου; Θα επανεξετάσει άραγε η Δικαιοσύνη την υπόθεση της καταδίκης μου κάτω από τα καινούργια δεδομένα;

Καθώς όλα αυτά γυρίζουν συνέχεια μέσα στο μυαλό μου, λέω ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που με γνωρίζουν από παλιά και με στηρίζουν.

Τηλεφωνήματα και γράμματα και βιβλία και εικόνες από όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο.

Και οι συναθλητές μου από όλη την Ελλάδα και από την δοκιμαζόμενη και πάλι Κύπρο! Και Μοναχοί από το Άγιο Όρος! Προσπαθώ σε όλους να δώσω μία εξήγηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook