Είναι η Κύπρος χώρα, ρωτούν στο Gogole όπου αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αναζητήσεις σχετικά με την Κύπρο, αφού ξαφνικά όλοι ήθελαν να μάθουν πράγματα για τη Μεγαλόνησο. Οι περισσότεροι έχουν παντελή άγνοια γεωγραφίας και ιστορίας. Ένας συντάκτης της «Guardian» ανέλαβε, λοιπόν, να απαντήσει στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις αυτών των ημερών στο Google.

Ακολουθούν τα ερωτήματα στο Google και οι απαντήσεις που «έδωσε» o Guardian.

Είναι η Κύπρος χώρα;
Ναι. Καλά. Ωραία αρχίσαμε.

Αποτελεί η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;
Της σύγχρονης Ελλάδας όχι. Ωστόσο, ήταν μέρος της αρχαίας Ελλάδας. Λέγεται ότι η θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στις ακτές του νησιού και ένας μεγάλος ναός που χτίστηκε προς τιμήν της στην Πάτμο, έγινε κέντρο λατρείας στο Αιγαίο.

Η Κύπρος είναι επίσης η γενέτειρα του γνωστού επιχειρηματία Theo Paphitis (Θεόδωρος Παφίτης) ο οποίος δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και, όπως σχολιάζει ο συντάκτης, «μέχρι στιγμής δεν έχει χτιστεί στην Κύπρο κάποιος ναός προς τιμήν του».

Είναι η Κύπρος ασφαλής;
Ιστορικά, όχι. Εκτός από τους αρχαίους έλληνες, από το νησί πέρασαν Φοίνικες, Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Άραβες, Σταυροφόροι, Βενετοί, Οθωμανοί, και Βρετανοί αποικιοκράτες. Σήμερα είναι ασφαλής για τους πολίτες, ωστόσο, όχι και για τα λεφτά τους. Οι καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ έχουν «παγώσει» και αναμένεται να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους αρκετά μειωμένες.

Είναι η Κύπρος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Ναι. Μπήκε το 2004. Κάτι που, θα μπορούσε να πει κανείς, πως ήταν λάθος.

Είναι η Κύπρος στην Ευρώπη;
Γεωγραφικά όχι. Στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στη Σύρια απ\’ ότι στην Ευρώπη.

Είναι η Κύπρος κομμάτι της Ευρώπης;
Και ναι και όχι… Κυρίως όχι.

Είναι η Κύπρος ανεξάρτητη χώρα;
Ως ένα βαθμό. Γιατί υπάρχει και το θέμα της μακροχρόνιας κατοχής της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία.

Είναι η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;

Όχι. Καλύψαμε το ερώτημα αυτό παραπάνω.

Είναι η Κύπρος στην Ασία;
Ναι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Είναι η Κύπρος στη Μέση Ανατολή;
Ναι. Συμπέρασμα: η Κύπρος είναι ένα Ευρασιατικό έθνος στη Μέση Ανατολή με πολλούς πρώην ιδιοκτήτες ένα τεράστιο πρόβλημα χρέους και δύο στρατιωτικές βρετανικές βάσεις. Καταλάβατε; Έχετε κάποια προσφορά;

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook