Νέα καθυστέρηση από την Βουλγαρία σε ότι αφορά την ανάγκη άμεσης απάντησης που ζητά η Ρωσία στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Νόνα Καράτζοβα, δήλωσε ότι η μελέτη έχει σοβαρές ελλείψεις και για το λόγο αυτό ζήτησε δύο μήνες επιπλέον για την ολοκλήρωσή της.

Παράλληλα, υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σμάτκο, μετά από αυτό, κάλεσε και πάλι τη Βουλγαρία να λάβει μέτρα για την υλοποίηση της σύμβασης του προγράμματος κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Τράιχο Τράικοβ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της ρωσο-βουλγαρικής επιτροπής συνεργασίας.

Σε δηλώσεις που έκανε και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS τόνισε ότι περιμένει από τη Βουλγαρία να λάβει σύντομα επίσημη απόφαση για το μέλλον του προγράμματος, καθιστώντας σαφές ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα επηρεαστούν σοβαρά από την πορεία των τρεχόντων προγραμμάτων.

Το σημαντικότερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή που παρουσιάζεται είναι η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και το γεγονός ότι η Βουλγαρία δεν πλήρωσε το χρηματικό ποσό της συμμετοχής της τον Μάρτιο.

Το σχετικό κείμενο είχε κατατεθεί στη βουλγαρική κυβέρνηση στα τέλη Φεβρουαρίου κι η απόφαση αναμενόταν στα τέλη Μαρτίου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook