«Ουδέποτε μου χαρίστηκε δάνειο από τράπεζα», δηλώνει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρει ότι έδωσε εντολή στους νομικούς του συμβούλους να προχωρήσουν σε αγωγές εναντίον όσων έχουν προχωρήσει στη δημοσίευση ανυπόστατων και ψευδών ισχυρισμών γύρω από δήθεν χαρισμό δανείου από τράπεζα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σχετικά με τη δημοσίευση ανυπόστατων και ψευδών ισχυρισμών γύρω από δήθεν χαρισμό δανείου από τράπεζα, θέλω να γνωστοποιήσω ότι έχω δώσει εντολές στο δικηγόρο μου όπως καταχωρήσει αγωγή για λίβελλο εναντίον της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του Διοικητή της, της ιστοσελίδας 24H.com.cy, του κ. Κώστα Ντάλτα διευθυντή της εταιρείας "Nikodea", του δημοσιογράφου κ. Σωτήρη Παπαδόπουλου, της ιστοσελίδας "Το Κουτί της Πανδώρας", του δημοσιογράφου κ. Κώστα Βαξεβάνη και κατά παντός άλλου υπευθύνου».

Το πρωί σε πρώτη του ανακοίνωση ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι επειδή έχουν έρθει στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τραπεζικές υποθέσεις και πολιτικά πρόσωπα, ουδέποτε μου χαρίστηκε οποιοδήποτε δάνειο από κάποια τράπεζα.

Ο κ. Προδρόμου προσθέτει ότι η υπόθεση στην οποία γίνεται αναφορά δεν αφορούσε δανεισμό αλλά «ήταν περίπτωση μεγάλης πλαστογραφίας σε τραπεζικό λογαριασμό μου».

«Το άτομο που ήταν υπεύθυνο για την πλαστογράφηση του λογαριασμού οδηγήθηκε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου και καταδικάστηκε. Η τράπεζα αναγνώρισε μέρος της ευθύνης για χρεώσεις μέσω πλαστογραφίας και στη συνέχεια συμφωνήθηκε να επιμερισθεί η ζημιά» αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει ότι «με το συμβιβασμό που έγινε όχι μόνο δεν μου χαρίστηκε δάνειο, αλλά επωμίσθηκα σημαντικό μέρος της ζημιάς».

«Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό και την αγανάκτηση που εκδηλώνεται έναντι τυχόν χαριστικών πρακτικών και προνομιακής μεταχείρισης. Ωστόσο, μαζί με την αυστηρότητα, θα πρέπει να υπάρξει και προσοχή στη μεταχείριση των στοιχείων και πληροφοριών που πρέπει πράγματι να έρθουν στη δημοσιότητα» συνεχίζει.

Ο κ. Προδρόμου καταλήγει αναφέροντας ότι επιφυλάσσεται για όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.


iefimerida.gr