Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες 28 ώρες μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες σε μια περιοχή με ορυχεία στο Θιβέτ, παγιδεύοντας κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχους, παρά το μέγεθος των προσπαθειών που καταβάλλονται από τα σωστικά συνεργεία και τα σημαντικά μέσα που χρησιμοποιούνται στην έρευνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

"Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν έχουν βρει επιζώντες ούτε πτώματα", σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ένα τμήμα εδάφους μήκους τριών χιλιομέτρων κατέρρευσε σε μια πλαγιά σε μια ζώνη με ορυχεία, προκαλώντας τον εγκλωβισμό 83 μεταλλωρύχων στην κομητεία Μαϊζοκουνγκάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας του Θιβέτ, Λάσα.

Στο μεταξύ μια έκρηξη μεθανίου προκάλεσε το θάνατο 28 ανθρώπων την Παρασκευή σε ένα ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Άλλοι δεκατρείς ανθρακωρύχοι διασώθηκαν μετά την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο που βρίσκεται στην επαρχία Ζιλίν, ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας. Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης έχει πλέον ολοκληρωθεί και η αιτία της καταστροφής ερευνάται, συμπλήρωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

real.gr