Τελευταία ενημέρωση 21:14

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 52χρονου κτηνοτρόφου στα Ασκύφου Σφακιων, ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό του άτυχου άντρα από τους σύγχωριανούς του μέσα σε μια λίμνη αίματος (Δείτε εδώ)

Μετά την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην σορό του 52χρονου, απο τον Ιατροδικαστή κ.Σταμάτη Μπελιβάνη, διαπιστώθηκε πως είχε βληθεί τρείς φορές απο κυνηγετική καραμπίνα με 9βολα "χοντρά" σκάγια.

Ο πρώτος πυροβολισμός πέτυχε τον 52χρονο κατάστηθα ενώ καθόταν στην θέση του οδηγού και ενώ αυτός έσκυψε στην θέση του συνοδηγού - πιθανόν για να πάρει μια καραμπίνα που είχε εκεί - δέχθηκε άλλους δύο πυροβολισμούς στην πλάτη.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος γιατί κάποια απο τα σκάγια διέρρηξαν αορτή.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το έγκλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά αντίστοιχων εγκλημάτων που έχουν γίνει στα ορεινά των Σφακίων και τα οποία δεν έχουν εξιχνιαστεί.

Δηλαδή , παρακολούθηση του θύματος ενώ κινείται με το αυτοκίνητό του την νύχτα, σταμάτημα του αυτοκινήτου με κάποιον τρόπο και σε κάποιο από τα πολλά ερημικά σημεία της περιοχής και αιφνιδιαστική εκτέλεση του θύματος.

Στην συνέχεια οι δράστες εξαφανίζονται και – ως συνήθως συμβαίνει στην κοινωνία των Σφακίων – ουδείς γνωρίζει το παραμικρό, με αποτέλεσμα οι έρευνες των αστυνομικών να σκοντάφτουν την «ομερτά» και να διατηρείται ο φόβος της βεντέτας.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην χθεσινή δολοφονία στ’ Ασκύφου.

Όπως κατέγραψε το Flashnews.gr, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος, λίγο μετά τις 10 το βράδυ στ’Ασκύφου ακούστηκαν απανωτοί πυροβολισμοί και κάτοικοι που πήγαν να δουν τι συμβαίνει βρήκαν τον άτυχο άντρα μέσα στο αυτοκίνητό του νεκρό και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.

Από τα στοιχεία που περισυλλέγησαν προέκυψαν τα εξής:

Ο 52χρονος – που ήταν ανύπαντρος - έφυγε από καφενείο στ’Ασκύφου για να πάει σπίτι του σε οικισμό της ίδιας περιοχής.

Ενώ κινείτο με το αυτοκίνητό του, κάποιοι τον σταμάτησαν.

Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος και μάλιστα ενδέχεται να τον σταμάτησαν δήθεν για να τον χαιρετίσουν καθώς ο τρόπος που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο δεν μαρτυρά ότι του έκλεισαν το δρόμο ή ότι δέχτηκε τα πυρά ενώ ήταν εν κινήσει.

Οι δράστες βγήκαν από το όχημά τους και πλησιάζοντας τον 52χρονο που καθόταν στην θέση του οδηγού, άρχισαν να τον πυροβολούν με ένα πιστόλι, χωρίς να τον πετύχουν.Ο κτηνοτρόφος προσπάθησε να αντιδράσει αρπάζοντας μια καραμπίνα που είχε στην καμπίνα του οχήματος όμως πριν προλάβει να ανοίξει πυρ οι δράστες τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον τουλάχιστον δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα στην οποία είχαν βάλει 9βολα.

Λίγη ώρα αργότερα η αδελφή του έμαθε τα μαντάτα και πήγε στο σημείο όπου βρίσκονταν νεκρός ο αγαπημένος της ενώ πλησιάζοντας, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του Flashnews.gr είπε "Είναι ο αδελφός μου, θέλω να τον χαιρετίσω..."

Η περιοχή ζώστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των Τ.Α.Ε, της Ομάδας Πρόληψης, Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων , ενώ στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής.

Περισυλλέγησαν κάλυκες και οτιδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην εξιχνίαση της δολοφονίας, αν και – προς το παρόν – δεν έχουν υπάρξει μαρτυρίες που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πάντως οι συγχωριανοί που γνώριζαν τον 52χρονο τον περιγράφουν σαν ένα ήσυχο άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα και δεν είχε αψιμαχίες με κανέναν.

(Σημ. Συντάκτη: οι υπόλοιπες φωτογραφίες και τα video αποδημοσιεύτηκαν μετά απο αίτημα της οικογένειας του θύματος)

Flashnews.gr