Την διαφωνία της στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μετάθεση της αργίας της 1ης Μαίου, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου.

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

\”Την μετάθεση της “αργίας” της Πρωτομαγιάς ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της προς τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης. Μάλιστα ! Μετά από αιτήματα εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας όπως ισχυρίζεται. Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ), δεν έχει υπόψη της καμία τέτοια απόφαση που να ψηφίστηκε στο ΔΣ του Εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου. Δεν θα έκανε όμως εντύπωση αφού η πλειοψηφούσα παράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), συνηθίζει να δρα χωρίς αποφάσεις του ΔΣ εντελώς αντιδημοκρατικά και υπονομευτικά.

Δεν παραξενεύει κανένα συνάδελφο μικρό έμπορο η τακτική των μεγαλεμπόρων που δρουν στην ΕΣΕΕ. Το ίδιο έκαναν και για τις δυο τελευταίες Κυριακές του 2012, που ήθελαν τα μαγαζιά μας ανοιχτά με αιτιολογία την “καλλίτερη εξυπηρέτηση” των καταναλωτών. Ξέρουν από πρώτο χέρι οι συνάδελφοι τι τζίρους έκαναν εκείνες τις Κυριακές.

Μόνο που αυτή τη φορά θέλουν να μας πουν πως η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα σαν τις άλλες. Ε, όχι κύριοι της ΕΣΕΕ. Αυτή η μέρα δεν είναι αργία και «γιορτουλα της σειράς» για να την κάνετε καροτσάκι κουβαλώντας τη όπως θέλετε. Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ. Κατοχυρώθηκε από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι υπογεγραμμένη με το αίμα τους. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η ΕΣΕΕ να ζητά και η κυβέρνηση να αποφασίζει, να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Είναι αδικαιολόγητη η μεταφορά της.

Καλούμε τον Εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου, την ΟΕΒΕΝΗ, τα σωματεία, με αποφάσεις τους να κηρύξουν 24ωρη απεργία την 1η Μάη.

Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ των μονοπωλίων και των πλουτοκρατών που μας σπρώχνει στα λουκέτα και την ανεργία.

Στις συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, την 1Μαη δίνουμε αυτοαπασχολούμενοι και εργατοϋπάλληλοι αγωνιστικό ραντεβού.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook