Ένας βιαστής από τη Μασαχουσέτη, ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από την καταδίκη του σε ισόβια φυλάκιση, πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, συνελήφθη στο Μέιν των ΗΠΑ.

Ο -52χρονος σήμερα- Γκάρι Άλαν Έρβινγκ είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 1979, όταν και κρίθηκε ένοχος για τρεις βιασμούς στη Μασαχουσέτη. Ο δικαστής της υπόθεσης είχε δώσει δύο ημέρες προθεσμία στον Έρβινγκ, προκειμένου να μπορέσει πάει σπίτι του και να διευθετήσει τις όποιες υποχρεώσεις έπρεπε, πριν ξεκινήσει να εκτίει την ποινή του.

Ο Έρβινγκ εξαφανίστηκε, και η αστυνομία ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε τρεις ολόκληρες δεκαετίες, πριν ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, όταν ομάδα του FBI, που είχε πληροφορίες για τον τόπο κατοικίας του, τον συνέλαβε, στο σπίτι του στο Μέιν.

Σήμερα, ο Έρβινγκ πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο, όπου θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες για βιασμό, και οι νέες κατηγορίες για απόδραση από τις Αρχές, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή, αφού δεκάδες όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του.

Ο Έρβινγκ απασχολούσε επί δεκαετίες τις Αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες των περιελάμβαναν συχνά στη λίστα με τους δέκα πιο περιζήτητους εγκληματίες. Συνελήφθη στο σπίτι του, όπου διέμενε με τη γυναίκα του, ενώ είχε υιοθετήσει το όνομε Γκρεγκ Έρβινγκ.

newsbomb.gr