Το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στη Λιβύη εξετάζουν, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό οι ΗΠΑ.

Μια πιθανή αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη χώρα, «αν και δεν αποτελεί την ιδανική λύση»  θα μπορούσε να βοηθήσει, επισημαίνει ανώτατος αξιωματικός των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Την ίδια ώρα σε αδιέξοδο συνεχίζει να βρίσκεται η κατάσταση στη χώρα με τον πόλεμο μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών να μην έχει τέλος.

Εν μέσω αυξημένης επαγρύπνησης για τα δεινά των αμάχων στην πόλη Μισράτα, οι δυτικές δυνάμεις προωθούν ενέργειες για τη διαπραγμάτευση λύσης.

Την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, δήλωσε από την Τρίπολη ότι βρετανικά μαχητικά βομβάρδισαν τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της χώρας, Al Sarir, στα νοτιοανατολικά, γεγονός που διέψευσε αργότερα το ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας  ότι οι φωτιές στην πετρελαιοπηγή, είναι πιθανότερο να σχετίζονται με συγκρούσεις στην περιοχή και όχι με βομβαρδισμό των συμμάχων.

 «Οι κατηγορίες του συνταγματάρχη Καντάφι ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για τις ζημιές στην πετρελαιοπηγή Sarir είναι ψευδείς», ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα την Πέμπτη, η Χίλαρι Κλίντον, απαντώντας στην επιστολή που έστειλε την Τετάρτη ο Λίβυος ηγέτης  στον Μπαρακ Ομπάμα δήλωσε, ότι  ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι \”ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει\”.

Η Κλίντον επεσήμανε ότι ο Καντάφι πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει την εξουσία και να απομακρυνθεί από τη χώρα.
\”Οι δυνάμεις του πρέπει να αποσυρθούν από τις πόλεις που έχουν καταλάβει με την βία\”, πρόσθεσε.

Στο γράμμα που έστειλε ο Καντάφι, παρακαλάει τον Αμερικανό πρόεδρο να σταματήσει αυτό τον \”άδικο πόλεμο ενάντιο στον λαό μιας αναπτυσσόμενης χώρας\”.

Στην επιστολή, χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά τον Ομπάμα γιο του και τονίζει ότι έχει πληγωθεί ηθικά παρά σωματικά \”από όσα έχουν συμβεί σε εμάς εξαιτίας σας\”.

\”Παρά τα όσα έχουν συμβεί πάντως, θα είσαι πάντα ο γιός μου\”, καταλήγει ο Καντάφι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook