Σημαντικά οφέλη προβλέπεται ότι θα προκύψουν για τη γερμανική βιομηχανία φωτοβολταϊκών λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Και αυτό διότι όπως εξηγεί το πρακτορείο, οι επενδυτές αναζητούν το ασφαλές καταφύγιο των εγγυημένων αποδόσεων που παρέχονται από την καθαρή ενέργεια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που παραθέτει το Bloomberg και αφορά τη γερμανική εταιρία Milk The Sun, η οποία φέρνει σε επαφή αγοραστές και πωλητές ηλιακών έργων.

Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Felix Krause, στις 26 Μαρτίου, η εταιρία έλαβε τις περισσότερες αιτήσεις σε ένα χρόνο, καθώς οι γερμανοί έψαχναν επενδυτικές ευκαιρίες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Felix Krause. Εκείνη την ημέρα η Κύπρος ήταν έτοιμη να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και φόρο στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η αβεβαιότητα στην Κύπρο πυροδότησε τον φόβο σε όλη την Ευρώπη ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μπορεί να μην είναι πια ασφαλείς.

Έτσι, η αναζήτηση ασφαλέστερων επενδύσεων θα μπορούσε να αποφέρει κεφάλαια στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.

\”Οι γερμανοί με καταθέσεις άνω των €100.000 ανησυχούν όλο και περισσότερο, λόγω της Κύπρου\”, λέει ο Krause. \”Προτιμούν να επενδύσουν τα χρήματα τους σε ένα εργοστάσιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εγγυημένες αποδόσεις, παρά να τα αφήσουν στην τράπεζα.\”

\”Η κρίση στην Κύπρο έχει φέρει πάλι έλλειψη εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ, ειδικά στη Γερμανία», δήλωσε ο Horst Loechel, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. \”Η συμφωνία διάσωσης έχει αυξήσει την ανησυχία ότι η τραπεζικοί λογαριασμοί μπορεί να μην είναι ασφαλείς, και με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι επενδυτικές επιλογές.\”

energypress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook