Πλήθος κόσμου συνέρρευσε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο, προκειμένου να πει το τελευταίο «αντίο» στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υφυπουργό Αθανάσιο Νάκο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, παρουσία του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως εκπρόσωπου της κυβέρνησης αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή -του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης- του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και άλλων μελών της κυβέρνησης καθώς και βουλευτών.

Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ μέσα και έξω από το ναό, εκατοντάδες πολιτών παρακολουθούσαν σιωπηλά. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσε και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα, την κοινωνική και πολιτική συνεισφορά και την κοινοβουλευτική παρουσία του Θανάση Νάκου αλλά και την προσφορά του στην Θεσσαλία και την ιδιαίτερη του πατρίδα, τον Βόλο.


in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ