Για δυο αποτελέσματα έπαιζε απέναντι στις Άβαντες Χαλκίδας η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Χανιά, που κατάφερε να πάρει το… καλύτερο.
Στη μετά Βεργανελάκη εποχή ο ΑΟΧ επικράτησε της ομάδας από τη Χαλκίδα με σκορ 3-1, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των μπαράζ ανόδου (στον 2ο όμιλο ο τελικός είναι διπλός).
Στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία ο Τομ Ντιβάιν παρέταξε σχήμα 4-4-2. Η Γιακουμάκη ήταν κάτω από την εστία, η Μπραουδάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, η Μαυροματίδη στο αριστερό και οι Νάνου, Μαραγκουδάκη στο κέντρο αυτής. Στα χαφ ήταν οι Ζντράβκοβιτς, Σαρρή, δεξιά η Γιαννούτσου, αριστερά η Στεφανουδάκη και στην επίθεση οι Μανωλίτση, Δημητριάδη.
Η ομάδα της Χαλκίδας έφτασε κοντά στο 0-1 αλλά η Γιακουμάκη έδειξε τα αντανακλαστικά της από το ξεκίνημα. Στην πρώτη φάση που παρουσιάστηκε στον ΑΟΧ ήρθε και το γκολ με τη Σαρρή να \”νικάει\” την Ε. Στεφανοπούλου με τη βοήθεια και του δοκαριού. Στη συνέχεια τα \”μπλε\” κορίτσια με σωστή ανάπτυξη και ηρεμία στο παιχνίδι τους έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.  Στο 40\’ η Γιακουμάκη και πάλι με σπουδαία επέμβαση \”κράτησε\” το 1-0 -που ήταν σκορ ημιχρόνου- σε πλασέ της Οικονόμου.
Με το… καλησπέρα στο β\’ μέρος η Γιαννούτσου έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, με την μπάλα να \”τιμωρεί\” τον ΑΟΧ στην επόμενη φάση, όπου η Τσόκου ξεχασμένη στην περιοχή δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει.
Η χανιώτικη ομάδα όμως βρήκε άμεσα τη λύση και με εξαιρετικό γκολ της Γιαννούτσου στο 75\’ φρόντισε να βάλει και πάλι τα πράγματα στη θέση τους.
Στο 74\’ ήρθε και το 3-1 με τη Δημητριάδη για να λάβει η… σεμνή τελετή τέλος! Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87\’ η Μανωλίτση.

Φάσεις-γκολ:

6\’ Σέντρα της Τσόκου για την Μισιρλή, το σουτ της οποίας απέκρουσε σωτήρια η Γιακουμάκη.

9\’ ΓΚΟΛ: Σουτ της Σαρρή η Στεφανοπούλου απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

15\’ Σέντρα της Ζντράβκοβιτς, διώχνει η Κηρύκου και η Δημητριάδη με σουτ στέλνει τη μπάλα άουτ. 
18\’ Φάουλ της Ζντράβκοβιτς διώχνει σε κόρνερ η Τσόκου.
20\’ Σέντρα της Γιαννούτσου σουτ της Δημητριάδη αποκρούει η Στεφανοπούλου.
23\’ Σέντρα της Γιαννούτσου πλασέ της Δημητριάδη μπλοκάρει η Στεφανοπούλου.
32\’ Σουτ της Κηρύκου άουτ. 
40\’ Μεγάλη ευκαιρία για τις Άβαντες, με τη Γιακουμάκη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση με το πόδι σε σουτ της Οικονόμου. 
43\’ Η Ζντράβκοβιτς εκτελεί με πάσα το κόρνερ για τη Γιαννούτσου, που σεντράρει για να βρει τη μπάλα με το στήθος η Μαραγκουδάκη και να απομακρύνει σε κόρνερ η Τσόκου. Από το κόρνερ της Σαρρή πάλι η Μαραγκουδάκη εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτα.
45+2\’ Σουτ της Ζντράβκοβιτς μπλοκάρει η Στεφανοπούλου.
47\’ Σέντρα της Μανωλίτση η Γιαννούτσου από κοντά πλασάρει άουτ. 

48\’ ΓΚΟΛ: Φάουλ της Πύθουλα κεφαλιά της Τσόκου η μπάλα στα δίχτυα (1-1).

50\’ Φάουλ της Σαρρή από πλάγια θέση η Στεφανοπούλου αποκρούει δύσκολα με γροθιές.
52\’ Σέντρα της Ζντράβκοβιτς η Γιαννούτσου σουτάρει αλλά η μπάλα απομακρύνεται από την πλάτη της Ακριώτη και στη συνέχεια το σουτ της Στεφανουδάκη σταματάει πάνω στη… Γιαννούτσου. 

55\’ ΓΚΟΛ: Η Μανωλίτση στρώνει στη Γιαννούτσου που με δυνατό σουτ κάνει το 2-1.

66\’ Η Σαρρή εκτέλεσε με πάσα το φάουλ για τη Ζντράβκοβιτς, το δυνατό σουτ της οποίας απέκρουσε η Στεφανοπούλου.

74\’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική κάθετη πάσα της Σαρρή στη Δημητριάδη, που με ιδανικό πλασέ κάνει το 3-1.

80\’ Φάουλ της Πύθουλα, η Μισιρλή από κοντά δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
86\’ Σουτ της Στεφανουδάκη η μπάλα \”έγλειψε\” το οριζόντιο δοκάρι.

87\’ ΓΚΟΛ: Δυνατό σουτ της Ζντράβκοβιτς αποκρούει εντυπωσιακά η Στεφανοπούλου. Από το κόρνερ της Γιαννούτσου η Μανωλίτση με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (4-1).

Α.Ο. Χανιά (Τομ Ντιβάιν): Γιακουμάκη, Νάνου, Μαυροματίδη, Μαραγκουδάκη, Γιαννούτσου (90\’ Ιωαννίδου), Μπραουδάκη, Ζντράβκοβιτς, Στεφανουδάκη (90\’ Καραμουσαδάκη), Δημητριάδη, Σαρρή, Μανωλίτση (90\’ Καλαφάτη).
Άβαντες Χαλκίδας (Θανάσης Πύθουλας): Ευαγγ. Στεφανοπούλου, Μ. Στεφανοπούλου, Κηρύκου, Θεοδώρου, Ακριώτη, Τροχούτσου, Πύθουλα, Τσόκου, Λόγου (75\’ Κοκκίνη, 88\’ Κόκκινου), Οικονόμου (58\’ Νεννέ), Μισιρλή.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook