Υλικά (για 10 μαραθόπιτες):

• 1 κιλό μάραθα
• 1 ξερό κρεμμύδια (κομμένα σε κυβάκια)
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι

Υλικά (για τη ζύμη):

• 1/2 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
• 2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
• 4 κουταλιές στης σούπας ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι νερό
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα μάραθα στην κατσαρόλα και ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκι και τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου ½ ώρα. Αφού κρυώσουν κάπως, τα στραγγίζουμε και μοιράζουμε το μάραθο σε 10 ισόβαρα μπαλάκια.

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε και αυτή σε 10 ισόβαρα μπαλάκια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο και πάνω σε κάθε λεπτό φύλλο τοποθετούμε 1 μπαλάκι μάραθο. Τσιμπάμε τη ζύμη με το χέρι ώστε να περικλείσουμε τη γέμιση στο φύλλο και ανοίγουμε προσεκτικά με το «ξυλίκι».

Τοποθετούμε κάθε μαραθόπιτα σε ζεστό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και την αφήνουμε να ψηθεί και απο τις δύο πλευρές ομοιόμορφα.