Υλικά:

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές γλυκού κάππαρη, στραγγισμένη και κομμένη
2 φλιτζάνια χοντροκομμένο ξερό μπαγιάτικο ψωμί
½ με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα multi ή στο γουδί, αλέθουμε ή κοπανίζουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη, μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το άλεσμα, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πάνω σε καψαλισμένο ψωμί ή σαν ντιπ.