Υιλικά:

• 1 κιλό αλεύρι
• 600 γρ, ξινομυζήθρα
• 500 γρ. νερό
• 10 γρ. ελαιόλαδο
• 10 γρ. ρακί
• 10 γρ. χυμό λεμονιού
• 10 γρ. αλάτι
• Μέλι
• Σουσάμι
• Κανέλα

Εκτέλεση:

Toποθετούμε, σε μια λεκάνη, το νερό, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρακί και το αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι.

Παρασκευάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε* λεπτό φύλλο με ένα ξυλίκι.Το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, κατά μήκος των οποίων, τοποθετούμε τη μυζήθρα.

Πιάνουμε τις λωρίδες, πρώτα από τη μια πλευρά και ύστερα από τη άλλη και σκεπάζουμε τη μυζήθρα. Έπειτα, τις πιάνουμε από τη μία άκρη και τις στρίβουμε προς τη μέσα πλευρά.

Τις τηγανίζουμε σε λίγο, καυτό, λάδι και καθώς τις γυρίζουμε προσέχουμε να μη σπάσουν. Γαρνίρουμε με λίγο ζεστό μέλι, σουσάμι και λίγη κανέλα.

Αφήνουμε το ζυμάρι να “ξεκουραστεί”, προτού ανοίξουμε το φύλλο.