Δύο μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ιταλικές ακτές από την Βόρεια Αφρική, ενώ εκατοντάδες άλλοι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη νήσο Λαμπεντούζα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Τα θύματα επέβαιναν σε λαστιχένια βάρκα μαζί με άλλους 88 βορειοαφρικανούς. Μία στρατιωτική περίπολος τους εντόπισε στη θάλασσα και στη συνέχεια τους περισυνέλεξε η ιταλική ακτοφυλακή. Λίγο πριν φθάσουν στη Λαμπεντούζα εξέπνευσαν, πιθανόν από υποθερμία.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε 106 επίδοξους μετανάστες από μία άλλη βάρκα, γεγονός που ανεβάζει σε 500 τον αριθμό των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα αυτή την εβδομάδα.

Η δήμαρχος του νησιού, Τζούζι Νικολίνι, δήλωσε ότι η Λαμπεντούζα προσπαθεί σκληρά να αντεπεξέλθει στις τελευταίες αφίξεις. Περίπου 100 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε άλλο κέντρο κράτησης στην ενδοχώρα της Σικελίας, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να γλιτώσουν από την φτώχεια περνώντας στη Μάλτα ή στη νότια Ιταλία από την Βόρεια Αφρική. Εκατοντάδες πνίγονται στην διαδρομή καθώς επιβιβάζονται σε ακατάλληλα πλεούμενα.

Όσοι από αυτούς διασώζονται μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης όπου οι αρχές προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν. Αν κρίνονται κατάλληλοι για άσυλο, αλλιώς θα στέλνονται πίσω. Πολλοί, ωστόσο, διαφεύγουν από την αστυνομία για να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook