Ένα αυτοκίνητο καμένο που ενδεχομένως να έχει σχέση με τη δολοφονία του 52χρονου κτηνοτρόφου στα Ασκύφου, εντοπίστηκε χθες στην περιοχή του Εμπρόσνερου, στον Αποκόρωνα. Οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες διερευνούν την πιθανότητα το συγκεκριμένο αγροτικό όχημα να είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ο δράστης ή οι δράστες για να διαφύγουν μετά τη δολοφονία του άτυχου άνδρα από τον τόπο του εγκλήματος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν περιέλθει σε γνώση της αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες είχε παρατηρηθεί η παρουσία ενός άγνωστου αγροτικού αυτοκίνητου στην ευρύτερη περιοχή των Ασκύφου.

Πάντως οι αρχές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη η των δραστών της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου κτηνοτρόφου στα Ασκύφου Σφακιων, ο οποίος βρέθηκε πριν δύο 24ωρα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του.

Η αστυνομία,  με μεθοδικότητα στα πλαίσια της προανάκρισης εξετάζει μάρτυρες προκειμένου να ρίξει φώς στην συγκεκριμένη υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

\"\"

Υπενθυμίζεται πως μετά την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην σορό του 52χρονου, από τον Ιατροδικαστή κ.Σταμάτη Μπελιβάνη, διαπιστώθηκε πως είχε βληθεί τρείς φορές από κυνηγετική καραμπίνα με 9βολα \”χοντρά\” σκάγια.

Όπως κατέγραψε το Flashnews.gr, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, στ’Ασκύφου ακούστηκαν απανωτοί πυροβολισμοί και κάτοικοι που πήγαν να δουν τι συμβαίνει βρήκαν τον άτυχο άντρα μέσα στο αυτοκίνητό του νεκρό και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.

Από τα στοιχεία που περισυλλέγησαν προέκυψαν τα εξής :

Ο 52χρονος – που ήταν ανύπαντρος – έφυγε από καφενείο στ’Ασκύφου για να πάει σπίτι του σε οικισμό της ίδιας περιοχής.

Ενώ κινείτο με το αυτοκίνητό του, κάποιοι τον σταμάτησαν.

Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος και μάλιστα ενδέχεται να τον σταμάτησαν δήθεν για να τον χαιρετίσουν καθώς ο τρόπος που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο δεν μαρτυρά ότι του έκλεισαν το δρόμο ή ότι δέχτηκε τα πυρά ενώ ήταν εν κινήσει.

\"\"

Οι δράστες βγήκαν από το όχημά τους και πλησιάζοντας τον 52χρονο που καθόταν στην θέση του οδηγού, άρχισαν να τον πυροβολούν με ένα πιστόλι, χωρίς να τον πετύχουν.

Ο κτηνοτρόφος προσπάθησε να αντιδράσει αρπάζοντας μια καραμπίνα που είχε στην καμπίνα του οχήματος όμως πριν προλάβει να ανοίξει πυρ οι δράστες τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον τουλάχιστον δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα στην οποία είχαν βάλει 9βολα.

Η περιοχή ζώστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των Τ.Α.Ε, της Ομάδας Πρόληψης, Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων , ενώ στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής.

Περισυλλέγησαν κάλυκες και οτιδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην εξιχνίαση της δολοφονίας, αν και – προς το παρόν – δεν έχουν υπάρξει μαρτυρίες που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πάντως οι συγχωριανοί που γνώριζαν τον 52χρονο τον περιγράφουν σαν ένα ήσυχο άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα και δεν είχε αψιμαχίες με κανέναν.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook