Το 68% των Γάλλων κρίνει ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη την Πέμπτη, «δεν ήταν πειστικός», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύεται σήμερα στην Le Journal du Dimanche (JDD).

Το 61% όσων ερωτήθηκαν είπε ότι θεωρεί πως ο Ολάντ φάνηκε «αποφασιστικός» (αντίθετη άποψη εξέφερε το 39%), το 52% «ειλικρινής» (αντίθετη άποψη εξέφρασε το 48%) και το 51% «θαρραλέος» (αντίθετη άποψη διατύπωσε ένα 49%).

Όμως μόνο ένα 32% βρήκε ότι ο πρόεδρος Ολάντ ήταν «πειστικός» (το αντίθετο είπε ότι πιστεύει το 68%), μόνο το 38% είπε πως συμπέρανε ότι ο πρόεδρος «ακούει τους Γάλλους» (το αντίθετο έκρινε το 62%) και μόλις το 30% βρήκε ότι ήταν «καθησυχαστικός» (το αντίθετο εκτίμησε το 70%).

Σε ειδικότερες ερωτήσεις, για τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος, το 70% των ερωτηθέντων είπε πως θεωρεί ότι ο Ολάντ «δεν ήταν πειστικός» όσον αφορά τις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας (70%), τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος διαμέσου της περιστολής των δημοσίων δαπανών (66%), θέματα δημοσιονομικής πολιτικής (65%) και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη (63%).

Αντιθέτως ο Ολάντ εμφανίστηκε «πειστικός» όταν αναφέρθηκε στην γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί (69%), στο θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών από μέρους ομοφυλόφιλων ζευγαριών (51%), αλλά και στο θέμα των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων (49%), σύμφωνα με την έρευνα.

Η δημοσκόπηση έγινε την 29η Μαρτίου και δείγμα ήταν 573 πρόσωπα που δήλωσαν ότι παρακολούθησαν —εν μέρει ή ολόκληρη— τη συνέντευξη του Ολάντ στο France 2, το δεύτερο κανάλι της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης, μέρος ενός ευρύτερου δείγματος 1.054 ανθρώπων 18 ετών και άνω.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook