Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η αρπαγή Μαροκινής υπηκόου, η οποία γνωστοποιήθηκε στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με κατεπείγον σήμα της INTERPOL Γαλλίας.

Δράστες είναι δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Συρίας ηλικίας 33 ετών και ένας Ιταλός υπήκοος ηλικίας 31 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 28-12-2012, ο αδελφός της απαχθείσας, κάτοικος Γαλλίας, δέχτηκε τηλεφώνημα από την αδελφή του, η οποία του ανέφερε ότι πριν οκτώ μήνες είχε φύγει από το Μαρόκο για την Τουρκία και από εκεί με τη βοήθεια διακινητών λαθρομεταναστών, αναχώρησε για την Ευρώπη.

Έκτοτε, κρατούνταν από άγνωστους δράστες, σε υπόγειο διαμέρισμα στην Ελλάδα, οι οποίοι απαιτούσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ για να την αφήσουν ελεύθερη.

Ο αδελφός της απαχθείσας, μετά από απαίτηση των δραστών, απέστειλε μέσω χρηματοοικονομικής εταιρείας 300 ευρώ τα οποία παρελήφθησαν στην Αθήνα από τους δράστες.

Μετά από έρευνα εντοπίσθηκε ο 33χρονος και συνελήφθη στις 28-3-2013. Εξεταζόμενος ομολόγησε ότι αυτός παρέλαβε τα χρήματα. Όπως προέκυψε η απαχθείσα αφέθηκε ελεύθερη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίζονται.

newsbeast.gr