Νέα στοιχεία που ίσως συντελέσουν στο να βρεθεί η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 51χρονου κτηνοτρόφου από τ’ Ασκύφου Σφακίων,(δείτε εδώ) έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το ένα, είναι η ανεύρεση ενός πυρπολημένου αυτοκινήτου στον οικισμό Φιλίππου νότια των Βρυσών Αποκορώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Τογιότα, είχε κλαπεί από το Ηράκλειο και κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του 51χρονου.

Όπως φαίνεται, οι στυγνοί – και πιθανόν επαγγελματίες – εκτελεστές, μετά τον φόνο την νύχτα της Παρασκευής, φεύγοντας από τ’ Ασκύφου σταμάτησαν στην περιοχή Φιλίππου νότια του νεκροταφείου των Βρυσών.

\"\"

Προφανώς εκεί πυρπόλησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν ίχνη αξιοποιήσιμα με την μέθοδο ανάλυσης DNA, επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς την εθνική οδό.

Στο συμπέρασμα αυτό, οδηγούν και μαρτυρίες κατοίκων του Ασκύφου, που κάνουν λόγο για ένα μονοκάμπινο αγροτικό αυτοκίνητο με μαύρα τζάμια και Ηρακλειώτικες πινακίδες που είχε θεαθεί τις τελευταίες ημέρες στο χωριό.

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η εξέταση των καταγραφών από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που υπάρχουν σε κτίρια καταστημάτων στ’Ασκύφου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπάρχουν κάμερες σε δύο κτίρια στις εισόδους – εξόδους του παράδρομου όπου στήθηκε η ενέδρα στον 51χρονο και είναι πιθανόν – παρά την νύχτα – οι κάμερες να έχουν καταγράψει τις κινήσεις τουλάχιστον του αυτοκινήτου των δολοφόνων.

Τα στοιχεία αυτά, μαζί με όλα όσα περισυλλέγησαν την νύχτα της Παρασκευής από το σημείο του εγκλήματος (κάλυκες κλπ) και με το «άνοιγμα» των τηλεφωνικών επαφών από το κινητό του 51χρονου, εξετάζονται ενδελεχώς από τις αστυνομικές αρχές των Χανίων.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, και σε κλίμα οδύνης έγινε στ’Ασκύφου η κηδεία του 51χρονου.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν, όπως και την οικογένειά του, κάνουν λόγο για ανθρώπους φιλήσυχους που δεν είχαν δώσει δικαίωμα και απλά κοιτούσαν την δουλειά τους.

Flashnews.gr
Ναπολέων Σαραντίδης – Γιαν.Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook