Με στόχο την ενημέρωση των αγροτών του δήμου Γόρτυνας και την προώθηση της πρωτοβουλίας για την σύσταση νέων ομάδων παραγωγών, θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 3 Απριλίου στον Πανασό της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα, μια εσπερίδα με θέμα: "Τεχνική Καλλιέργειας Κερασιάς, Αμυγδαλιάς, Αχλαδιάς - Σύσταση ομάδων παραγωγών".

Η εσπερίδα, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανασού και θα τελέσει υπό την αιγίδα του δήμου Γόρτυνας.

Απώτερος σκοπός των διοργανωτών, είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα, προκειμένου να μιμηθούν το παράδειγμα των συναδέλφων τους από την Αγία Βαρβάρα -που ίδρυσαν πρόσφατα την Ομάδα Κερασοπαραγωγών- και να προχωρήσουν στην σύσταση δικών τους αντίστοιχων ομάδων.

Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας θα είναι ο γεωπόνος του δήμου, Νεκτάριος Πομποδάκης, ενώ χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνει κι ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας και αρμόδιος σε θέματα αγροτικής πολιτικής, Αντώνης Πρινανάκης.