Περισσότερα από 35.000 άτομα θα υποδεχτούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η οικογένειά του στον κήπο του Λευκού Οίκου για την ετήσια παραδοσιακή αναβίωση της γιορτής των αυγών του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, άνθρωποι από κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν στην ημέρα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, ένα γεγονός που διαρκεί περισσότερο από ένα αιώνα.

Η ημέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως αθλήματα και μαγειρική με στόχο να ενισχυθεί η εκπαίδευση των οικογενειών στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Κύριο θέμα της τελετής το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις πρόσφατες δραστηριότητες της Μισέλ Ομπάμα θα είναι: «Να είσαι υγιής, να είσαι δραστήριος, να είσαι ο εαυτός σου».

Η εκδήλωση χρονολογείται από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς πρώτος επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αυγά στο Λευκό Οίκο. Η εκδήλωση ακυρώθηκε λίγες φορές από τότε, κυρίως λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Κατά τη διάρκεια του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εκδήλωση μεταφέρθηκε σε άλλα αξιοθέατα της Ουάσιγκτον.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook