Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα μπορούσε να είναι πιο φιλόξενη προς τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, διατηρώντας παράλληλα την αντίθεσή της στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε κυριακάτικη εκπομπή του ABC.

Όπως είπε ο αμερικανός αρχιεπίσκοπος «πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα και να δούμε ότι η υπεράσπιση του γάμου δεν είναι η επίθεση κατά των ομοφυλόφιλων», για να συμπληρώσει ότι η εκκλησία πρέπει να δείχνει ότι δεν είναι εναντίον κανενός. Ο καρδινάλιος Ντόλαν μία από τις κορυφαίες φωνές της Καθολικής Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο παρελθόν έχει ταχθεί δυναμικά κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.

Ο αρχιεπίσκοπος επέστρεψε πρόσφατα από το Βατικανό όπου βοήθησε σημαντικά στη εκλογή του νέου Πάπα Φραγκίσκου, παρότι και ο ίδιος είχε σοβαρές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος Πάπας προερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως ανέφεραν οι New York Times, κατά τη διάρκεια της σύναξης του Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη, ο καρδινάλιος Ντόλαν χαιρέτισε την, όπως ανέφερε, αναγέννηση της εκκλησίας υπό την καθοδήγηση του Πάπα Φραγκίσκου. Η εκκλησία είναι «υπό ανακαίνιση, επισκευή, ανάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook