Επικίνδυνος δρόμος έχει γίνει πλέον ο οδικός άξονας από το χωριό Ασκύφου μέχρι την διασταύρωση Σφακιά – Φραγκοκάστελο, αλλά ειδικά το κομμάτι που αφορά στο Φαράγγι της Ίμπρου.

Το οδόστρωμα είναι γεμάτο πέτρες και μικρούς βράχους και οι οδηγοί πρέπει να έχουν ειδικές ικανότητες προκειμένου να αποφύγουν τα εμπόδια, ώστε να μην προκαλέσουν ζημιά στα αυτοκίνητα τους.

Ωστόσο ειδικά σε κάποια σημεία για την αποφυγή των εμποδίων πρέπει οι οδηγοί να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα, που όμως η ορατότητα είναι περιορισμένη, με σοβαρότατο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Όπως λένε οι κάτοικοι της Χώρας Σφακίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η κατάσταση του δρόμου είναι ίδια πολύ καιρό τώρα και ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν υπάρχει η απορία αν «με αυτούς τους δρόμους θέλουμε τουρισμό;».

Ήδη στην περιοχή έχουν φτάσει οι πρώτοι επισκέπτες με ενικοιαστικά αυτοκίνητα, που είναι αυτοί αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την πρόκληση ατυχήματος ή ζημιών, καθότι δεν γνωρίζουν το δρόμο.

Ωστόσο σε λίγο καιρό, με το άνοιγμα του Φαραγγιού της Σαμαριάς, από το σημείο θα περνάνε μερικές δεκάδες πουλμαν καθημερινά.

Η ευθύνη καθαρισμού ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, προφανώς μετά από σχετική ενημέρωση του Δήμου Σφακίων.

Flashnews.gr